Дружина депутата разом з братовою «розіграла» понад дві третини мільйона грн на харчуванні школярів

04 Лютого 2019

Центр фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти і культури Розвадівської сільради (Миколаївський район) за результатами відкритих торгів уклав п’ять договорів з приватними підприємницями Мирославою Данилів та Лесею Кос на послуги з харчування школярів. Загальна сума п’яти контрактів становить 875 тис. грн. Про це повідомляє портал електронних закупівель Prozorro.

Закупівлі проводили за п’ятьма лотами (за кількістю шкіл). Загалом, за ці кошти забезпечать харчування для 480 школярів.

Із Мирославою Данилів підписали три контракти на 515 тис. грн, а з Лесею Кос ‒ дві угоди на 358 тис. грн відповідно. В усіх закупівлях брали участь лише ці двоє підприємниць і різниця в ціні в усіх випадках була меншою, ніж 1 тис. грн. Під час аукціонів учасники не знизили вартості пропозицій ні на копійку.

Варто зазначити, що обидві учасниці надали низку однакових документів, хоча замовник вимагав їх у довільній формі. Наприклад, довідку про працівників та заходи із захисту довкілля та деякі інші. У документах однакове оформлення та помилки.

Обведено: зліва – Мирослава Данілів, справа – Леся Кос. Фото з Facebook Лесі Кос.

Крім цього Мирослава Данилів та Леся Кос є родиною. Дівоче прізвище Мирослави Данилів ‒ Кос, вона є сестрою чоловіка Лесі Кос Богдана, який є депутатом Пісоченської сільради та балотувався на пост голови Розвадівської ОТГ за підтримки партії УКРОП.

Загалом Мирослава Данилів та Леся Кос «конкурували» на семи тендерах. Обидві підприємниці отримують держзамовлення лише у Миколаївському районі. З початку 2018 року Данилів підписала 14 угод на 1,76 млн грн, а Кос ‒ 5 угод загальною вартістю 576 тис. грн.

P.S. Раніше в новині було помилково зазначено, що Кос Богдан балотувався від партії УКРОП. Насправді він балотувався за підтримки партії УКРОП, про що зазначено на їх сайті.