Підприємці з однаковими принтерами позмагалися за молочну продукцію для Свалявської міськради

29 Січня 2019

Свалявська міська рада 22 січня підписала договір з підприємцем Романом Петьовкою на закупівлю молока і вершків за 485,7 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, бізнесмен протягом року постачатиме для дошкільнят та учнів Сваляви та села Драчино молоко за 26 грн/л, згущене молоко за 32 грн і сметану за 27 грн. Всі ціни на продукти відповідають ринковим.

На торгах єдиним конкурентом переможця був підприємець Віктор Галас. Протягом аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна Романа Петьовки була на 17,8 тис. грн дешевшою.

Обоє учасників подали документи з однаковим дефектом друку або сканування. Також вони зробили однакові шапки довідок.

Підприємці зустрічаються на торгах вдруге. Перший раз вони змагалися минулого року за постачання молока і вершків для Свалявської міськради. І тоді, і для поточної закупівлі бізнесмен Віктор Галас не подав всіх документів, яких вимагав замовник.

Роман Петьовка зареєстрований як підприємець 2008 року в райцентрі Свалява. Він співволодіє ТОВ «Ровакс» разом із родичем і депутатом Свалявської районної ради Василем Петьовкою. А також ТОВ «Прогрес-С» разом із згаданим Василем Петьовкою, родичем Петром Петьовкою, дружиною голови Свалявської райдержадміністрації Ороною Дідович та Олександром Дідовичем. Протягом 2018-2019 років підприємець Петьовка отримав замовлень на 3,1 млн грн від Свалявської міської ради.

Віктор Галас працює бізнесменом з 2010 року і зареєстрований також в Сваляві. Протягом 2018-2019 року він не отримав жодних державних замовлень, лише двічі зустрічався на торгах з Романом Петьовкою.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії