- NGL.media - https://ngl.media -

Через недоліки суд завернув справу про обвинувачення гендиректора «Ірокса»

25.01.2019 @ 08:30 в Львів,Новини

Шевченківський районний суд Львова вирішив повернути прокуратурі обвинувальний акт проти гендиректора ПАТ «Ірокс» Ігора Микичака через виявлені недоліки. Про це стало відомо з ухвали [1] суду, яку опублікували в Єдиному держреєстрі судових рішень 17 січня.

Микичака підозрюють у самовільному захопленні 5824,16 кв. м по вул. Шевченка, 418 у Львові (ЖК «Львівська брама»). Його обвинувачували за двома статтями: ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч.1 ст. 366 КК (службове підроблення).

Кримінальне провадження тривало від серпня 2013 року. Через п’ять років, влітку 2018-го, справу передали до суду. Втім тепер виявилося, що обвинувальний акт «не містить чіткого формулювання висунутого обвинувачення».

Одним із прикладів суд наводить те, що при викладенні фактичних обставин не описано, в чому полягає «інше підроблення офіційних документів», що це за інше підроблення і яких саме офіційних документів. Крім того, слідчий щодо одного і того самого документу вказав, що обвинувачений вчинив дві альтернативні дії.

Обвинувальний акт повернуть прокурору Львівської місцевої прокуратури №2 для усунення недоліків. Водночас, згідно з даними порталу «Судова влада України», прокуратура вже подала апеляційну скаргу на цю ухвалу.

Нагадаємо, що стосовно Ігора Микичака влітку 2018 року до суду було передано ще один обвинувальний акт [2]. Підготовче засідання у цій справі постійно відкладали через неявку потерпілих, які врешті повідомили, аби справу розглядали без них. Наступне засідання у справі відбудеться 1 лютого.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/01/25/cherez-nedoliky-sud-zavernuv-spravu-pro-obvynuvachennya-hendyrektora-iroksa/

URLs in this post:

[1] ухвали: http://reyestr.court.gov.ua/Review/79183043

[2] обвинувальний акт: http://ngl.media/2018/09/07/u-veresni-vidbudutsya-dva-sudovi-zasidannya-u-spravah-pro-obvynuvachennya-hendyrektora-iroksu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.