Через недоліки суд завернув справу про обвинувачення гендиректора «Ірокса»

25 Січня 2019

Шевченківський районний суд Львова вирішив повернути прокуратурі обвинувальний акт проти гендиректора ПАТ «Ірокс» Ігора Микичака через виявлені недоліки. Про це стало відомо з ухвали суду, яку опублікували в Єдиному держреєстрі судових рішень 17 січня.

Микичака підозрюють у самовільному захопленні 5824,16 кв. м по вул. Шевченка, 418 у Львові (ЖК «Львівська брама»). Його обвинувачували за двома статтями: ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч.1 ст. 366 КК (службове підроблення).

Кримінальне провадження тривало від серпня 2013 року. Через п’ять років, влітку 2018-го, справу передали до суду. Втім тепер виявилося, що обвинувальний акт «не містить чіткого формулювання висунутого обвинувачення».

Одним із прикладів суд наводить те, що при викладенні фактичних обставин не описано, в чому полягає «інше підроблення офіційних документів», що це за інше підроблення і яких саме офіційних документів. Крім того, слідчий щодо одного і того самого документу вказав, що обвинувачений вчинив дві альтернативні дії.

Обвинувальний акт повернуть прокурору Львівської місцевої прокуратури №2 для усунення недоліків. Водночас, згідно з даними порталу «Судова влада України», прокуратура вже подала апеляційну скаргу на цю ухвалу.

Нагадаємо, що стосовно Ігора Микичака влітку 2018 року до суду було передано ще один обвинувальний акт. Підготовче засідання у цій справі постійно відкладали через неявку потерпілих, які врешті повідомили, аби справу розглядали без них. Наступне засідання у справі відбудеться 1 лютого.