«Годувальники з одним телефоном» продадуть в брюховицький садочок продуктів на майже півмільйона

23 Січня 2019

Заклад дошкільної освіти (ясла-садочок) №143 Львівської міської ради, що розташований у смт. Брюховичі, 21 січня уклав чотири угоди на закупівлю продуктів загальною сумою 448,55 тис. грн з приватною підприємницею Лілією Бондар. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

З чотирьох угод одна була укладена за результатами відкритих торгів, йдеться про закупівлю м’яса на суму 283 тис. грн,  що виявилось лише на 4 тис. грн дешевше від очікуваної вартості закупівлі. Підприємниця має поставити у дитячий садочок яловичину за ціною 141 грн за кг, тушки  курячі – 62 грн за кг та яловичу печінку – 52 грн за кг.

Суперниками Лілії Бондар на торгах виступи ще дві приватні підприємниці зі Львова: Оксана Сенько та Мирослава Боднарчук. Обидві запропонували нижчі ціни. Зокрема, Сенько готова була постачати м’ясо в садочок за 214,8 тис. грн, а Боднарчук – за 258,2 тис. грн. Однак пропозицію першої відхилили через те, що вона не надала усіх відповідних документів, а друга відмовилась підписувати угоду без вказання причини. Таким чином, садок уклав угоду за найдорожчою із запропонованих цінових пропозицій.

«НГ. Львів» уже писали про зв’язок усіх трьох підприємниць між собою. Крім того, вони є учасниками розгалуженої схеми спотворення торгів у Львові. Оксана Сенько – працювала у магазині на вул. Виговського 5, співвласницею приміщення цього магазина була Лілія Бондар, а Мирослава Боднарчук здійснювала тут діяльність.

Детальна схема їх діяльності описана у розслідуванні «Годувальники з одним телефоном».  Лише на продуктових тендерах Національної академії сухопутних військ у Львові підприємці отримали понад 50 млн грн.

Сьогодні замовлення від військових отримують інші, а ці «перебралися» у Брюховичі. Зокрема, того ж таки 21 січня, дитячий садочок №143 підписав два договори (за неконкурентною процедурою) на закупівлю риби та масла з підприємницею Лілією Боднар та один договір на закупівлю сиру з Мирославою Боднарчук. Тобто загалом три угоди на 164 950 гривень.

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED