- NGL.media - https://ngl.media -

Виноградівська міськрада розірвала договори на прибирання та озеленення після публікації «НГ. Львів»

21.01.2019 @ 09:00 в Наслідки,Новини,Ужгород

Виноградівська міська рада, що у Закарпатській області, розірвала два договори з ТОВ «Флора» на прибирання [1] та озеленення [2] вулиць за 2,8 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Договір розірвали за взаємною згодою сторін через «виявлені додаткові обставини». У Виноградівській міській раді пояснили, що цими обставинами стало дослідження, з якого комітет дізнався про схожі довідки в учасників.

Нагадаємо, в грудні 2018 року журналісти «Наші гроші. Львів» виявили [3] порушення у діях учасників закупівель Виноградівської міської ради, де змагалися ТОВ «Флора» та Виноградівське виробниче управління житлово-комунального господарства.

Обидва учасники подали однакові довідки про наявність працівників та майже однаково оформлений реєстр наданих документів. Ці документи Виноградівська міськрада вимагала в довільній формі. Інші довідки учасники також оформили однаково.

Фірма «Флора» працює на ринку з 1996 року і зареєстрована в м. Виноградів. Її власниками є Марія Майданій, Тетяна Клюса та 74-річний Іван Барчук, який очолює компанію. Раніше Тетяна Клюса очолювала ліквідоване цьогоріч КП «Виноградівський радгосп декоративних культур «Троянда», що належало Виноградівській міській раді.

Виноградівське виробниче управління житлово-комунального господарства зареєстроване 1999 року Виноградівською міськрадою. Його очолює Михайло Білинець.

Конкуренти вже вшосте зустрічалися разом на торгах. Раніше вони також змагалися за прибирання та озеленення від Виноградівської міськради.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/01/21/vynohradivska-miskrada-rozirvala-dohovory-na-prybyrannya-ta-ozelenennya-pislya-publikatsiji-nh-lviv/

URLs in this post:

[1] прибирання: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-16-002815-a

[2] озеленення: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-16-002923-a

[3] виявили: http://ngl.media/2018/12/21/74-richnyj-dyrektor-pidpryjemstva-ta-komunalnyky-miskrady-imituvaly-konkurentsiyu-za-prybyrannya-vynohradova/?fbclid=IwAR0DQpZd8VGcNdwOuiVKFsDc_tx38kbfuaK8umsINUK_oZGcaOlvxEhVz30

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.