Компанії колишніх бізнес-партнерів за два роки «розпиляли» майже 44 млн грн на тендерах замовників у Чернівецькій області

За останні два роки ПП «НВФ «Капітал» і ТОВ «Професіонал Плюс» п’ять разів «імітували» конкуренцію на одних і тих самих торгах замовників у Чернівецькій області, завдяки чому їм вдалося отримати замовлень на 43,7 млн грн.

Так, Управління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації замовило реконструкцію будинку культури в селі Мамалига з добудовою адмінприміщень у компанії «НВФ «Капітал» за 17,6 млн грн. Передбачено реконструкцію з добудовою адміністративних приміщень та центру надання адміністративних послуг, роботи повинні бути завершені у 2020 році.

На тендері пропозиція «НВФ «Капітал» була найдорожчою. Інші учасники «Мастер продукт», «ДК «Мідас», «Професіонал Плюс» та «ПБФ «Ріка» пропонували виконати реконструкцію за 15,8-16,8 млн грн. Всі найдешевші пропозиції були відхилені замовником через неналежне виконання умов тендерної документації.

«Науково-виробнича фірма «Капітал» створена майже десять років тому в селі Волока Глибоцького району Чернівецькій області. Спочатку власниками фірми Сергій Тимчук та Микола Костиняк. Згідно з YouСontrol, у 2011 році Сергій Тимчук вийшов зі складу засновників і разом із новим партнером Іваном Крохмалем заснував ТОВ «Професіонал Плюс», яке і було одним із конкурентів «Капіталу» на тендері управління капбудівництва.

При реєстрації «Капітал» і «Професіонал Плюс» вказали один контактний номер телефону – +380503742635. Цей номер й досі у звітах про закупівлі зазначають замовники як контактні обох фірм. Також компанії використовують ще одну спільну «мобілку» – +380507862545.  Даний контактний номер розміщений у звітах про укладені договори Чагорської та Тереблеченської сільрад.

Крім того, у довідках за різні роки компанії показували одного виконроба – Шандро М.М.

А довідки, які вони раніше подавали на торги управління освіти Глибоцької РДА містять однаковий брак принтера – прямі лінії через весь аркуш.  Це свідчить, що вони готували свої документи на одному пристрої.

Матеріал підготовлено «Центром громадського моніторингу і досліджень»