Прикарпаттяобленерго відпише понад 100 млн грн улюбленому підряднику з сумнівною репутацією

17 Січня 2019

Акціонерне товариство «Прикарпаттяобленерго» в результаті відкритих торгів підписало договір з приватним підприємством «Альфа Енерго Груп» на будівництво електричних мереж. Сума контракту становить 107,9 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з технічним завданням, переможець тендеру за ці кошти побудує електричні мережі нестандартного підключення потужністю 0,4-10-35 кВ, зокрема, прокладе понад 36 км повітряних ліній електропередач, 35 км кабельних ліній, побудує 22 розподільчі підстанції та встановить близько 80 трансформаторів різного типу. Роботи будуть виконуватись в усіх районах Івано-Франківської області, а завершити їх планують до кінця 2019 року.

Крім переможця, участь у торгах взяв лише один учасник приватне підприємство «Центр-монтаж-енерго» із пропозицією на 1,6 млн грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались.

Приватне підприємство «Альфа Енерго Груп» зареєстроване у Івано-Франківську, а його власником є Маргарита Ульянова. З початку 2018 року фірма підписала 63 контракти на загальну суму 286 млн грн, з яких 62 замовлення саме від АТ «Прикарпаттяобленерго».

Компанія вже фігурувала в матеріалах «НГ. Львів»: в липні 2018 року фірма позмагалась за тендер на 63 млн грн з підприємством ТОВ «Новітні енергетичні програми», в яких орендувала техніку і яке має офіс за тієї ж адресою, що і саме «Альфа Енерго Груп».

Крім цього, фірму підозрюють в ухиленні від сплати податків. Слідчі податкової міліції Івано-Франківської області стверджують, що в 2016 році «Альфа Енерго Груп» виконувало електромонтажні роботи на замовлення «Прикарпаттяобленерго» й відобразило фіктивну закупівлю товарів у ТОВ «Укрбізнес Партнер», таким чином ухилившись від сплати 880 тис. грн податку.