Колеги з одним принтером позмагалися за харчування шкіл Кам’янка-Бузького району

17 Січня 2019

Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Кам’янка-Бузької міської ради 14 січня підписав договір зі споживчим товариством «Оксамит» Кам’янка-Бузької райспоживспілки на харчування в школах за 3,6 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, компанія протягом року харчуватиме учнів трьох шкіл в місті Кам’янка-Бузька, однієї школи в селі Батятичі та дошкільнят Зубівмостівського і Желдецького НВК. Середня вартість порції для учнів становить 22 грн, а для дошкільнят – 38 грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з Торговим заготівельно-виробничим підприємством (ТЗВП) «Інес». Під час аукціону учасники не конкурували між собою, але ціна переможця була на 210 грн дешевшою.

Єдиним документом, який фірма «Інес» завантажила в систему для участі в даних торгах виявилась постанова про призначення директора. Однак на інших тендерах конкуренти завантажили документи з однаковими дефектами друку/сканування та розмитими шапками довідок.

Фірма «Оксамит» зареєстрована 2001 року в Кам’янка-Бузьку. Власником компанії є Кам’янка-Бузька райспоживспілка, яка належить Ново-Яричівському споживчому товариству та СТ «Надбужжя». У 2015 році керівник «Оксамиту» Михайло Кекош балотувався до Кам’янка-Бузької міськради від ВО «Батьківщина», однак не пройшов.

Компанія «Інес» зареєстрована у смт. Новий Яричів Кам’янка-Бузького району та працює на ринку з 1998 року. Її власницею та очільницею є місцева жителька Олександра Приписюк. Вона ж керує Ново-Яричівським споживчим товариством Кам’янка-Бузької райспоживспілки.

Підприємства «Оксамит» та «Інес» вже двічі зустрічалися на торгах, що оголошував відділ освіти. Протягом 2018-2019 року компанія «Інес» отримала одне замовлення від поточного замовника. Фірма «Оксамит» впродовж цього часу отримала замовлень на 5,8 млн грн.