- NGL.media - https://ngl.media -

Батько екс-прокурора Черновського відремонтує каналізацію для студентів Чернівецького університету за понад 3 млн грн

17.01.2019 @ 09:00 в Новини,Чернівці

Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича 15 січня підписав договір з приватним підприємством «Єврофасадбуд» на капітальний ремонт інженерних систем гуртожитку №4 за 3,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro [1].

Згідно з угодою, до квітня цього року фірма оновить санітарний вузол, систему водопостачання та каналізації в гуртожитку на вул. Небесної Сотні, 4а. При цьому компанія отримає 116 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 665 тис. грн.

Два роки тому студенти Чернівецького університету скаржилися [2] на погані умови проживання в цьому гуртожитку. Зокрема, на сайті education.ua вони писали [3] про «іржаві,  перемотані скотчем труби» та відсутність води.

На торгах компанія-переможець змагалася з ПП «БСМ «Будівельна компанія України» та ТОВ «Технопропозиція». Під час аукціону дві фірми знизили свої пропозиції на 20 тис. грн, а «Технопропозиція» залишила ціну без змін.

Фірма «Євросафадбуд» зареєстрована 2006 року в Чернівцях. Її власником та керівником є Василь Черновський, який також володіє ПП «Єврофасадбуд 2» та ПП «Буд Інвест» разом зі своїм сином Ігорем Черновським.

Ігор Черновський відомий тим, що працював прокурором в Київській місцевій прокуратурі №6 до 2016 року. Однак звільнився звідти після сюжету журналістки «Наших Грошей» Лесі Іванової про статки його родини. Журналістка з’ясувала [4], що один із будинків закритого «Французького містечка» в Конча-Заспі належав дружині Ігоря Дар’ї Черновській. Це містечко побудували у рекреаційній зоні під виглядом реконструкції дитячого табору. Також Дар’я Черновська стала власницею трьох приміщень загальною площею близько 360 кв.м. у житловому комплексі бізнес-класу «Новопечерські Липки». Протягом 2015 року сім’я Черновських подорожувала по Європі, попри офіційну місячну зарплату годувальника родини у  5 тис. грн на місяць.

До речі, в прокуратурі працює [5] і ще один син Василя Черновського – Василь Черновський-молодший є старшим слідчим прокуратури Чернівецької області.

Протягом 2018-2019 року фірма «Єврофасадбуд» отримала замовлень на 7,5 млн грн, враховуючи поточну угоду. Зокрема, два підряди вона дістала від Чернівецької прокуратури.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/01/17/batko-eks-prokurora-chernovskoho-vidremontuje-kanalizatsiyu-dlya-studentiv-chernivetskoho-universytetu-za-ponad-3-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-19-002677-a

[2] скаржилися: https://www.youtube.com/watch?v=pkbyu-5km0Q

[3] писали: https://www.education.ua/ua/universities/399/

[4] з’ясувала: https://bihus.info/prokuror-mazhor-chernovskij-vtik-iz-prokuraturi-pislya-syuzhetu-nashih-groshej

[5] працює: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_361f8176-870c-46ed-b293-664796672eac

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.