Батько екс-прокурора Черновського відремонтує каналізацію для студентів Чернівецького університету за понад 3 млн грн

17 Січня 2019

Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича 15 січня підписав договір з приватним підприємством «Єврофасадбуд» на капітальний ремонт інженерних систем гуртожитку №4 за 3,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, до квітня цього року фірма оновить санітарний вузол, систему водопостачання та каналізації в гуртожитку на вул. Небесної Сотні, 4а. При цьому компанія отримає 116 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 665 тис. грн.

Два роки тому студенти Чернівецького університету скаржилися на погані умови проживання в цьому гуртожитку. Зокрема, на сайті education.ua вони писали про «іржаві,  перемотані скотчем труби» та відсутність води.

На торгах компанія-переможець змагалася з ПП «БСМ «Будівельна компанія України» та ТОВ «Технопропозиція». Під час аукціону дві фірми знизили свої пропозиції на 20 тис. грн, а «Технопропозиція» залишила ціну без змін.

Фірма «Євросафадбуд» зареєстрована 2006 року в Чернівцях. Її власником та керівником є Василь Черновський, який також володіє ПП «Єврофасадбуд 2» та ПП «Буд Інвест» разом зі своїм сином Ігорем Черновським.

Ігор Черновський відомий тим, що працював прокурором в Київській місцевій прокуратурі №6 до 2016 року. Однак звільнився звідти після сюжету журналістки «Наших Грошей» Лесі Іванової про статки його родини. Журналістка з’ясувала, що один із будинків закритого «Французького містечка» в Конча-Заспі належав дружині Ігоря Дар’ї Черновській. Це містечко побудували у рекреаційній зоні під виглядом реконструкції дитячого табору. Також Дар’я Черновська стала власницею трьох приміщень загальною площею близько 360 кв.м. у житловому комплексі бізнес-класу «Новопечерські Липки». Протягом 2015 року сім’я Черновських подорожувала по Європі, попри офіційну місячну зарплату годувальника родини у  5 тис. грн на місяць.

До речі, в прокуратурі працює і ще один син Василя Черновського – Василь Черновський-молодший є старшим слідчим прокуратури Чернівецької області.

Протягом 2018-2019 року фірма «Єврофасадбуд» отримала замовлень на 7,5 млн грн, враховуючи поточну угоду. Зокрема, два підряди вона дістала від Чернівецької прокуратури.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії