Дилери одного виробника з однаковими документами поділять 13 млн грн від чернівецьких освітян

27 Грудня 2018

Управління освіти Чернівецької міської ради 21 грудня опублікувало повідомлення про намір укласти угоди на закупівлю м’яса на загальну суму 12,9 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Закупівля здійснювалася за чотирма лотами. Найбільше замовлення отримає приватний підприємець Галина Плешка вартістю 6,18 млн грн. За ці кошти вона до кінця 2019 року постачатиме 42 тонни яловичини по 145 грн/кг.

Також замовлення отримали приватні підприємці Северін Рипта (2,23 млн грн за двома лотами) і ТОВ «Наладка-Комерц ЛТД» (4,53 млн грн). Загалом чернівецькі освітяни придбають 15 тонн свинини по 122 грн/кг, 7 тонн яловичої печінки – 67 грн/кг та 44 тонни курячого філе – 103 грн/кг.

Крім переможців торгів участь у закупівлі взяли ще два учасники: приватне підприємство «Гермес-1» та  підприємець Раду Плешка, однак їх пропозиції були дорожчими.

Варто зазначити, що троє учасників торгів: Северін Рипта, Галина Плешка та Раду Плешка завантажили однакові документи із аналогічними назвами, хоча замовник не надавав шаблонів та зазначив, що ці документи надаються у довільній формі.

Ці троє підприємців є дилерами однієї фірми: ТОВ «ПІКо-Інвест», а Северін Рипта також використовує послуги найманих працівників компанії та автотранспорт компанії. Третина статутного фонду товариства «ПІКо-Інвест» належить дружині Раду Плешки – Олені Плешці, а решта, ймовірно, його родичам Івана Плешці та Костянтину Плешці (також по 33,3%).

ТОВ «Наладка-Комерц ЛТД» зареєстроване в Чернівцях і належить Давиду та Родіці Ройхманам. Окрім вищезгаданого договору за 2018 рік фірма уклала 63 договори загальною вартістю 15,5 млн грн, серед яких переважна більшість допорогові.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії