Ужгородська мерія уклала угоду на ремонт міської площі за понад 3 млн грн за тиждень до планового завершення робіт

26 Грудня 2018

Департамент міського господарства Ужгородської міської ради 21 грудня підписав договів з ТОВ «Будівельна компанія Антрол» на додаткові роботи з реконструкції площі Кирпи у місті за 3,32 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

При цьому терміном виконання робіт в угоді зазначено 28 грудня 2018 року. До цього часу компанія, згідно з тендерною документацією, повинна провести перевлаштування залізобетонних горловин оглядових колодязів із заміною люків та решіток та зробити власне площу – нижній та верхні шари дорожного покриття. Крім того, встановити дорожні знаки та розмітку та провести роботи з озеленення.

Будівельна компанія «Антрол» веде тут роботи ще з вересня минулого 2017 року. Саме ця фірма стала переможцем торгів у серпні 2017 року. Тоді планувалось, що вартість реконструкції площі для влаштування тут кругового руху буде коштувати 4,05 млн грн. Роботи розпочали, але пізніше вони були призупинені через брак фінансування. З фірмою «Антрол» уклали додаткову угоду на продовження терміну дії угоди та виконання робіт у 2018 році.

Площа Кирпи (Ужгород) Фото: сайт 0312.ua

БК «Антрол» заснована у травні 2016 року. Її власником та директором є мешканець Мукачевського району Володимир Петах, який також займається лісозаготівлею.

Фірма фігурує в кримінальному провадженні щодо завдання збитків міському бюджету. Провадження було відкрито слідчими управління СБУ в Закарпатській області. Правоохоронці підозрювали, що спільно зі службовими особами департаменту Ужгородської міськради «Антрол» «незаконно заволоділа» 461,12 тис. грн під час капітального ремонту вулиці Підградської. На думку слідчих, компанія не провела робіт на цю суму, хоча з нею був підписаний відповідний акт. Щоправда, подальша доля слідства невідома – остання ухвала, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі судових рішень, датується 31 січням поточного року.

З часу свого заснування БК «Антрол» отримала 51 державний підряд на загальну суму 67,68 млн грн. Згідно з даними порталу Clarity, з отриманих підрядів 39 – від департаменту міського господарства Ужгородської міської ради.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії