Депутат облради та заслужений будівельник збудують в Чернівецькій області шість амбулаторій за майже 50 млн грн

25 Грудня 2018

Управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації протягом грудня підписало шість договорів на будівництво сільських амбулаторій в різних районах області. Загальна вартість укладених контрактів становить 48,7 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Найдешевшою із збудованих буде амбулаторія у селі Горбово (Герцаївський район) за 6,25 млн грн, а найдорожчою –  у селі Комарів (Кельменецький район) вартістю 9,98 млн грн.

Технічними завданнями передбачено пристосування будівель амбулаторії для користування маломобільними групами населення. В кошторисі також прописано оснащення амбулаторій меблями, побутовою технікою, медичним обладнанням та інструментами. Роботи планують завершити до кінця 2019 року.

Перелік сіл, де будуватимуть амбулаторії:

  • с. Горбово (Герцаївський район) – 6,25 млн грн
  • с. Остриця (Герцаївський район) – 6,92 млн грн
  • с. Комарів (Кельменецький район) – 9,98 млн грн
  • с. Опришени (Глибоцький район) – 6,58 млн грн
  • с. Чагор (Глибоцький район) – 9,27 млн грн
  • с. Магала (Новоселицький район) – 9,68 млн грн

Держзамовлення отримали три компанії, серед яких найбільше СТОВ «Надія», яке підписало три контракти на загальну суму у 25,5 млн грн. Фірма належить Валентині Бічер, а директором є Василь Бічер, депутат Чернівецької обласної ради та помічник на громадських засадах нардепа від БПП Григорія Тіміша.

На даний час фірма фірма фігурує у кримінальному провадженні пов’язаному із зловживанням службовим становищем. Правоохоронці підозрюють, що фірма разом із службовцями УКБ Чернівецької ОДА внесла неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт під час реконструкції очисних споруд каналізації в райцентрі Глибока. Цим вони завдали шкоди на понад 400 тис. грн, про що раніше писали «НГ.Львів».

Ще два замовлення на 13,1 млн грн одержало ТДВ «Чернівецька пересувна механізована колона №76». Засновниками ТДВ є 26 осіб, де найбільшими частками володіють Світлана та Василь Каглянчуки (30%), Вікторія та Микола Савчуки (26%), Олександр Шостак (20%) та Корнилій Крупко (16,5%).

Генеральним директором підприємства є Василь Каглянчук, колишній депутат Чернівецької міської ради та заслужений будівельник України. У серпні 2018 року, до Дня Незалежності України Петро Порошенко нагородив Каглянчука орденом «За заслуги» III ступеня.

Ще одне замовлення від Чернівецького УКБ на суму 9,98 млн грн отримало ТОВ «Трейдербуд». Власником компанії є Петро Хрущ. Фірма неодноразово фігурувала у матеріалах «НГ.Львів», зокрема імітувала конкуренцію на тендері з будівництва дитячого садка, а також компанія фігурує у кримінальній справі разом із службовими особами Вижницької міськради, оскільки підприємство підозрюють  у невиконання робіт на понад 14 млн за угодою з міськрадою, про що теж писали «НГ.Львів».

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії