Хотинська фірма за 800 тис. грн відремонтує кабінети слідчих, які розслідують кримінальну справу проти неї

20 Грудня 2018

Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області 13 грудня підписало додатковий договір з малим колективним підприємством «Рембудгазмонтаж» на капітальний ремонт Хотинського відділення поліції за 841 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Головне управління поліції 25 жовтня вже укладало контракт з «Рембудгазмонтажем», тоді вартість робіт становила 765 тис. грн, що було на 9% дешевше. Додаткову угоду підписали через підвищення вартості договору.

Закупівля відбувалась за неконкурентною процедурою, замовник не завантажив документів із технічним завданням, а тому невідомо, які саме роботи буде виконувати підприємство.

МПП «Рембудгазмонтаж» зареєстроване у Хотині й належить Марії Скрипник. З початку 2018 року фірма отримала 15 держзамовлень на загальну суму у 24,5 млн грн.

Компанія фігурує у двох кримінальних провадженнях, одне з яких розпочали саме слідчі Хотинського відділку, де фірма робитиме ремонт. За даними правоохоронців, службові особи КП «Рембудгазмонтаж» внесли завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт з реконструкції заповідника «Хотинська фортеця» та привласнили понад 500 тис. грн.

Також компанія фігурує у ще одному провадженні пов’язаному з привласненням майна, але вже у Вінниці. Тут ще у 2012-2014 роках фірма виступала субпідрядником під час ремонту Вінницького адміністративного апеляційного суду та надала документи про придбання товарів на 1,4 млн грн у фіктивної фірми. На якій стадій перебуває розслідування зараз невідомо, остання ухвала за цією справою була у грудні 2014 року.

Однак це не завадило МКП «Рембудгазмонтаж» отримати ще 3 замовлення від того ж Вінницького апеляційного суду у 2016-2018 роках на загальну суму 26,5 млн грн. При чому, в усіх випадках фірма отримувала замовлення без конкуренції – за переговорною процедурою.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії