Підприємець, який орендує авто у свого конкурента, отримав двомільйонне замовлення від Яворівської РДА

18 Грудня 2018

Відділ освіти Яворівської райдержадміністрації 26 листопада за результатами відкритих торгів підписав з приватним підприємцем з міста Рава-Руська Олексієм Білецьким договір на реконструкцію даху школи в селі Дрогомишль вартістю 2,1 мільйони гривень. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, Олексій Білецький має провести демонтажні роботи даху та встановити нове перекриття, поновити електричні мережі та змонтувати захист від блискавок. Всі роботи підрядник має виконати до кінця грудня 2019 року.

На торгах підприємець змагався лише з однією компанією –  «Рава ТВ», власником якої є Сергій Кір’янов з міста Рава-Руська. Конкуренти не знижували своїх цін на аукціоні, тож фірма програла з дорожчою всього лише на 1 тис. грн ціною. Ці ж учасники змагались на аналогічному тендері у вересні, але відділ освіти Яворівської РДА відхилив їхні пропозиції.

Двоє учасників подали у своїх пропозиціях однакові довідки з спільними граматичними помилками, які замовник вимагав у довільній формі.

Крім цього, судячи з довідки про працівників, учасники ділять між собою покрівельника і столяра, братів Андрія та Назара Леус.

У своїй пропозиції Олексій Білецький випадково підвантажив в систему два звіти з праці, свій та свого конкурента. Обидва документи видані підприємцю та фірмі в один день. Крім цього, підприємець надав договір оренди авто, власником якого є Сергій Кір’янов.

До тендерів Яворівської РДА Олексій Білецький разом з фірмою Сергія Кір’янова вже п’ять разів вдавали конкуренцію на допорогових закупівлях відділів культури та освіти Жовківської РДА. Завдяки цьому ПП «Рава ТВ» отримало чотири підряди на 1,1 млн грн, а Олексій Білецький, в свою чергу, лише одне замовлення на понад 225 тис. грн.

ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень»