Санаторій СБУ в Трускавці скупився задорогими овочами у конкурентів з однієї квартири

17 Грудня 2018

Санаторій «Трускавець» Служби безпеки України 11 грудня підписав два договори на поставку овочів з ТОВ «Овочі-фрукти» за 257,4 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодами, фірма поставить санаторію 4,5 тонн овочів до кінця цього року. Серед цієї продукції: капуста пекінська за 28 грн/кг, помідори та огірки по 70 грн/кг, печериці за 55/кг. Згідно з сайтом гуртового ринку «Шувар», станом на 13 грудня пекінська капуста коштує в середньому 8,5 грн/кг, що втричі дешевше; помідори – 36,5 грн/кг, тобто вдвічі дешевше; огірки – 43,5 грн/кг та печериці – 29,5 грн/кг, що значно дешевше від цін для санаторію. Інші товари санаторій замовив за ринковими цінами.

На обох торгах єдиним конкурентом фірми був підприємець Микола Ткачишин. В першій закупівлі учасники не змагалися між собою, у другій – двоє знизили свої ціни на 301 грн.

Редакція «НГ. Львів» не змогла перевірити всі необхідні для конкурсу документи Миколи Ткачишина, адже він не завантажив їх. Однак конкуренти у наявній документації вказали один номер – (03247) 50438.

Також підприємець Ткачишин та співвласник фірми-конкурента «Овочі-фрукти» Ігор Мельничок зареєстровані за однією адресою – м. Трускавець, вул. Стебницька, 72/19. На цю ж адресу зареєстрована підприємиця Тетяна Галан, яка здає цю квартиру в оренду для відпочинку. Тут також зареєстрований співвласник та директор ТОВ «Будівельні технології XXI століття» Володимир Наконечний. Він є братом депутата Трускавецької міської ради від партії ВО «Свобода» Юрія Наконечного, якому належить частка «Будівельних технології XXI століття».

Микола Ткачишин зареєстрований як підприємець 2013 року в Трускавці. Протягом 2017-2018 років він підписав прямих договорів на 574 тис. грн. Усі замовлення отримав від Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» та санаторію «Трускавець» Служби безпеки України.

Трускавецька фірма «Овочі-фрукти» працює на ринку з 1997 року. Її власниками є Ігор Мельничок, який водночас очолює компанію, та Галина Павлів. У 2015 році жінка з таким самим іменем балотувалася до Дрогобицької районної ради від партії «Громадська позиція», однак не пройшла.

Протягом 2017-2018 років фірма отримала замовлень на 6,2 млн грн, враховуючи поточні угоди. Найбільше договорів компанія підписала з санаторієм «Трускавець» Служби безпеки України.