Реконструкцію Іршавського районного суду завершать місцеві депутати за 2,9 млн грн

14 Грудня 2018

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Закарпатській області 11 грудня підписало договір з ТОВ «Фортуна-Іршава» на реконструкцію Іршавського районного суду за 2,9 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Для цієї закупівлі замовник застосував неконкурентну переговорну процедуру, мотивувавши це додатковими роботами, не зазначеними в попередньому проекті. «Залучення до виконання підрядника, який вже виконував роботи з будівництва вказаного об’єкту, надасть можливість забезпечити сумісність нових, а при закінченні робіт забезпечить належним чином усі випробувальні роботи та передачу об’єкта в експлуатацію в цілому», – написано в обгрунтуванні закупівлі.

Стан будівлі суду після пожежі у 2016 році (фото з сайту Іршавського районного суду)

Фірма закінчить реконструкцію Іршавського районного суду на вул. Шевченка, 23 в райцентрі Іршава. Компанія додатково зробить покрівлю, коридор та топку на горищі, облаштує сходи, подіуми в судових залах, влаштує гранітні плити на вітражі та вікна. Доробить інженерні системи: опалення, вентиляцію, пожежну систему, газопостачання, електрику, каналізацію, а також здійснить додаткові роботи з внутрішнього та зовнішнього оздоблення, озеленення території, встановить козирок для головного входу тощо.

Нагадаємо, адміністративну будівлю Іршавського районного суду Закарпатської області знищила пожежа в 2016 році. У вересні минулого року «Фортуна-Ірашава» почала оновлення суду за 7,1 млн грн. Фірма мала закінчити роботи до квітня цього року, однак замовник подовжив дію договору до листопада. Наразі, згідно з даними Є-data, управління повністю виплатило компанії ці кошти.

Компанія «Фортуна-Іршава» зареєстрована 2003 року в с. Білки Іршавського району. Її власниками є депутат Іршавської районної ради від БПП Володимир Горзов та депутат тієї ж райради від партії «Єдиний центр» Іван Фанта, Ганна Жупанин і Степан Григорчак.

Володимир Горзов очолює Іршавську районну спілку ветеранів Авганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та Іршавську районну Спілка підприємців малого бізнесу «Закарпаття». Він є співвласником фірми «Іршавське ремонтно-транспортне підприємство» та директором її дочірнього підприємства «Фортуна».

Ганна Жупанин у 2017 році працювала головним бухгалтером ТОВ «Іршавське ремонтно-транспортне підприємство» та балотувалася до Іршавської міської громади від партії «Народний фронт», однак не пройшла.

Протягом 2017-2018 років фірма «Фортуна-Іршава» отримала замовлень на 23,5 млн грн, враховуючи поточну угоду. Найбільше підрядів компанії дісталося від Іршавської РДА, Іршавської міськради та Закарпатського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії