Розпильщики з Харкова продали відеореєстратори по 13 тисяч тепер і закарпатській поліції

13 Грудня 2018

Головне управління Національної поліції в Закарпатській області в результаті відкритих торгів підписало угоду з ТОВ «Паблікс Групп Україна» на закупівлю відеореєстраторів. Сума угоди становить 282 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Загалом придбали 22 автомобільних відеореєстратори BlackVue DR 650 S2CH ІR, таким чином вартість однієї моделі становить 12,8 тис. грн. У мережі такий товар коштує орієнтовно 13 тис. грн.

Єдиним конкурентом на торгах виступив приватний підприємець Аліна Іванкова з Харкова. Її пропозиція була на 2,7 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували ціну.

Нагадаємо, що ці ж учасники змагались за аналогічний тендер від чернівецької поліції, про що писали «НГ.Львів». Також, як раніше  повідомляли «Закупівлі Чернівці», у попередніх закупівлях конкуренти надавали однакові сертифікати, які належать переможцеві «Паблікс Групп Україна». Цей же сертифікат підприємець Аліна Іванкова завантажувала й на інші торги, де змагалася з цією компанією.

Власником та директором ТОВ «Паблікс Групп Україна» є Павло Пелипенко з Харкова. Йому також належить низка інших компаній. Зокрема, ТОВ «Планета реклами плюс» (80%), де решта, 20%, належить згаданій Аліні Іванковій.

ТОВ «Паблікс Групп Україна» отримує держзамовлення лише на відеореєстратори від обласних управлінь поліції. Протягом 2018 року, точніше за менше ніж за місяць (перший контракт підписаний 12 листопада), фірма отримала 12 замовлень загальною вартістю 3,36 млн грн. У конкурентних торгах в 9 з 10 випадків фірма змагалась з приватним підприємцем Аліною Іванковою.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії