Черемоський парк замовив два квадроцикли у екс-фірми голови Яворівської райдержадміністрації за 1,8 млн грн

13 Грудня 2018

Національний природний парк «Черемоський», що в Чернівецькій області, 10 грудня підписав договір з ТОВ «Юнайтед Армор Груп» на закупівлю двох квадроциклів для служби державної охорони парку за 1,8 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма поставить паркові два зелені квадроцикли Yamaha Grizzly 700 EPS SE 2018 року випуску. Один такий квадроцикл у комплектації обійшовся паркові у 889 тис. грн. На офіційному сайті Yamaha такий транспорт коштує 13,5 тис. євро (427 тис. грн за курсом НБУ на 10 грудня).

До квадроциклів парк також замовив два комплекти снігових гусениць, кожен з яких в середньому коштує 125 тис. грн. А також чотири запасні всюдихідні шини (середня ціна якої – 3 тис. грн), шолом, наклейку «Служба державної охорони природно-заповідного фонду» тощо. Парк отримає квадроцикли до 15 грудня.

На торгах компанія-переможець змагалася з ТОВ «Логос-Марин», ТОВ «Мастер-Сіті-Інвест» та ТОВ «Автостар Львів». Початкові пропозиції учасників становили 1,6-1,8 млн грн. Під час аукціону лише дві фірми «Логос-Марин» та «Мастер-Сіті-Інвест» знизили свої ціни на 64-100 тис. грн. Спочатку вони перемогли на торгах, однак їх відхилили через відсутність потрібних документів. Фірми «Юнайтед Армор Груп» та «Автостар Львів» не знижували своїх пропозицій.

Фірма «Юнайтед Армор Груп» зареєстрована 2015 року у Львові. Її власниками є Олег Пришляк та Ольга Пришляк, яка також очолює компанію. Ольга Пришляк є співзасновницею фірми-конкурента ТОВ «Автостар Львів», де їй належить 30%. Ще 20% компанії володіє ТОВ «Інвестиції Львова» Ольги Ковальської, а 50% належить Юлії Іваницькій − дружині депутата Одеської міської ради Олександра Іваницького.

Фірма «Автостар Львів» зареєстрована за тією ж адресою, що й Олег Пришляк, у Малехові на вул. Коновальця, 31б. Першим засновником «Автостар Львів» була інша юридина особа ТОВ «Трістар авто еліт», яка вже принипила діяльність. Однієї з адрес для цієї фірми вказували адресу м. Львів, вул. Пластова, 2 – там же зареєстрована «Юнайтед Армор Груп».

З 2017 по жовтень 2018 року «Юнайтед Армор Груп» керував перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Олег Мамчур. Раніше співзасновником фірми був теперішній голова Яворівської райдержадміністрації Ігор Самардак, якому належало 90% збанкрутілої автомобільної фірми «Трістар Авто Еліт». Цю фірму від 2009 року і до банкрутства очолював Олег Пришляк. Останній також очолює низку фірм, зокрема медичні компанії ТОВ «Унілаб», ТОВ «Унілаб-плюс» та ТОВ «Медичний центр «Унілаб».

Протягом 2017-2018 років компанія «Юнайтед Армор Груп» отримала замовлень на 7,2 млн грн, не враховуючи поточної угоди. Найбільше підрядів компанії дісталося від «Львівського облцентру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Він замовляв у підприємства ремонт автомобілів.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії