Дві пари «змовників» поділили двомільйонне замовлення на обладнання для сноубордингу від олімпійського центру

12 Грудня 2018

Державний центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту за результатами відкритих торгів замовив інвентар та обладнання для сноубордингу за двома лотами на 2,07 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За одним із лотів придбали черевики для сноуборду (12 тис. грн/пара), захисні шоломи (5 тис.грн/шт) та захисне обладнання для колін та спини. Загалом витратять 626 тис. грн, а переможцем за цим лотом стало ТОВ «Євро Континент».

Крім переможця, участь у закупівлі за цим лотом взяло ще ТОВ «Еріціус» із пропозицією на 6 тис. грн дешевшою. Однак тендерний комітет відхилив учасника, оскільки той, наприклад, не надав усіх відомостей у довідці про персональні дані і таблицю відповідності технічним характеристикам.

Як раніше писали «НГ.Львів», ці дві компанії вже вдавали конкуренцію на торгах від олімпійського центру. Обидві ці фірми завантажили однаково оформленні документи, директор «Євро Континету» Роман Гнатик раніше фігурував у кримінальному провадженні про ухилення від сплати податків із ТОВ «Даталас», яке належить брату директора ТОВ «Ериціус» Віталію Поповичу. У цьому тендері фірми також використали однакові документи, з яких не витерли назву компанії «ПБС».

У другому лоті придбали 40 сноубордів для слалому та 20 пар кріплень за 1,44 млн грн. Переможцем стало ТОВ «Пленерджі», однак крім цього підприємства за замовлення змагалось ще три учасники: приватний підприємець Наталія Мазур, ТОВ «Еріціус» і ТОВ «Євро Континент». Хоча пропозиції перших двох були значно дешевші, на понад 400 тис. грн. Пропозицію Наталії Мазур відхилили через відсутність довідки про цінову пропозицію, аналогічних договорів та проекту договору. «Еріціус» відхилили через ті ж причини, що й у попередньому лоті.

Варто зазначити, що ТОВ «Пленерджі» та ФОП Мазур теж завантажили аналогічні документи з однаковими помилками.

ТОВ «Пленерджі» зареєстроване у Миколаєві, а його власником є Роман Латипов з Миколаєва. Фірма займається інтернет-продажем тренажерів, і це перше державне замовлення компанії.

Раніше приватний підприємець Наталія Мазур отримала чотири замовлення на ремонт приміщень у Миколаївській області. У попередніх тендерах Мазур використовувала як контактний номер телефону (0512) 59-25-27, який збігається із номером миколаївського нічного клубу «Дев’ятка», який припинив діяльність у 2013 році.

В якості аналогічного досвіду, Мазур надає договір з ТОВ «Будівельна компанія Інтербуд». «Інтербуд» отримує замовлень на ремонти у Миколаївській області на десятки мільйонів гривень. Власниками «Інтербуду» є Драпезо Вадим (33%), вищезгаданий Роман Латипов (33%) та Михайло Мазур (34%). Останній, згідно з даними YouControl, зареєстрований за в одній квартирі із Наталією Мазур.