У Чернівцях за 37 днів оренди «тюбінгових гірок» витратять половину вартості атракціону

07 Грудня 2018

Управління культури Чернівецької міської ради за результатами допорогової закупівлі взяло в оренду сноутюбінгове покриття у львівського ПП «Артіс-монтаж» за 199,2 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Участь в закупівлі взяла лише одна компанія, яка і стала переможцем. Згідно з договором, «Артіс-монтаж» передасть в оренду 200 кв. м сноутюбінгового покриття Neveplast та 20 сноутюбів на період з 17 до 31 грудня цього року (15 днів). Атракціон «Тюбінгові гірки» розмістять у Чернівцях на площі Соборній.

Тюбінгова гірка в Чернівцях (фото www.times.cv.ua)

У попередній рік управління культури орендувало це ж обладнання у цієї ж компанії з 19 по 31 грудня (13 днів) за 186,9 тис. грн. А ще раніше, у 2016 році, – напряму у Сергія Чехлатого, який є власником того ж «Артіс-монтаж», з 19 по 27 грудня (9 днів) за 166 тис. грн.

У договорах оренди вказано, що обладнання коштує 34844 євро, у гривневому еквіваленті сума кожен рік коливалася, в залежності від курсу. Наприклад, у договорі за 2016 рік вказано цифру 996,5 тис. грн. В останньому договорі ціна обладнання вказана на рівні 1,1 млн грн.

Враховуючи цьогорічне замовлення, загалом за 37 днів оренди сноутюбінгового покриття та сноутюбів Чернівецька міськрада витратить 552,1 тис. грн, що становить половину вартості атракціону.

ПП «Артіс-монтаж» створено майже 17 років тому, власником був і є Сергій Чехлатий, який також контролює фермерське господарство «Їжак», ТОВ «Артіс-Тех», ПП «Архітектура і сервіс» та є співвласником ТОВ «Їжак» і ТОВ «Модуль».

Згідно з даними YouControl, «Артіс-монтаж» отримало замовлень на 556,1 тис. грн, з яких на 180 тис. грн – від замовників у Львівській області (Винниківського КП «Добробут» та Підберізцівської сільради), решта – це оренда атракціону Чернівцями.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії