Львівський аеропорт без конкуренції купив пікап Mitsubishi за 900 тис. грн

28 Листопада 2018

Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» за результатами тендеру замовило ТОВ «Ніко-Захід» легковий автомобіль за 855 тис. грн. Про це повідомляється в Prozorro, пишуть «Наші гроші».

Фірма поставить пікап Mitsubishi L200 2.4 MT Invite 2018 року випуску. Автомобіль матиме кондиціонер, підігрів передніх сидінь, СD MP3 програвач, дві фронтальні подушки безпеки.

Пікап Mitsubishi L200 у базовій комплектації Invite продають за 788 тис. грн.

Замовлення «Ніко-Захід» отримало без конкуренції. Очікувана вартість склала 990 тис. грн. Тобто фірма зменшила пропозицію на 135 тис. грн або на 14%.

Львівська фірма «Ніко-Захід» є офіційним імпортером автомобілів Mitsubishi в Україні. Її засновниками є ТОВ «Компанія з управління активами «Ковін капітал», ТОВ «Ніко Авто Холдинг (Україна)», бенефіціар Іван Ніколайчук.

Співласником «Ніко-Захід» через «КУА «Ковін Капітал» є виходець з Чернівців Володимир Гнатишин. Він раніше був бізнес-партнером нинішнього міністра юстиції Павла Петренка, одного з найближчих соратників лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка.

Гнатишин також був одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції «Народний фронт» в Верховній Раді Максима Бурбака.

Одним з лідерів «Народного фронту» є міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. В 2016 р. Центр обслуговування підрозділів Нацполіції уклав угоду про 635 автівок Mitsubishi Outlander PHEV 2.0 у іншої фірми з групи «Ніко» – ТОВ «Ніко Діамант» на загальну суму 959,41 млн грн. Була зроблена повна передплата на всю партію машин. Після критики в ЗМІ, МВС повідомило про зниження вартості автомобілів на 13% та збільшення їх кількості закупівлі. Після цього Національне антикорупційне бюро України почало перевірку угоди.

З судових ухвал відомо, що детективи підозрювали переплату 240 млн грн при закупівлі для поліції Mitsubishi Outlander PHEV 2.0. З літа минулого року судовий реєстр не містить інформації про клопотання НАБУ в цій справі.