Миколаївські підприємці з однаковим знанням мови розіграли тендер на техніку для самбірських учнів

26 Листопада 2018

Відділ освіти виконавчого комітету Самбірської міської ради за результатами відкритих торгів 15 листопада підписав договір з миколаївським приватним підприємцем Євгеном Чупиною на постачання мультимедійного обладнання вартістю понад 268 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

У переліку замовленого обладнання: інтерактивні дошки (Smart SBM680V), мультимедійні проектори (InFocus INV30), ноутбуки (HP 250 G6), проекційні екрани тощо. Ціни на обладнання відповідають середньоринковим. Його мають доставити до кінця року.

На торги було подано три пропозиції, які під час аукціону залишилися незмінними. Найдешевша пропозиція надійшла від конотопського ТОВ «Крео Сінержі» (різниця з переможцем на понад 30 тис. грн), однак компанію відхилили, наприклад, через невідповідність запропонованої техніки встановленим вимогам.

Також свою пропозицію подав ще один підприємець з Миколаєва Антон Поляков. Вона була дорожчою від переможця Чупини лише 70 гривень. Ці підприємці завантажили документи з різницею в одну годину. Крім того, довідки учасників, на які замовник не давав шаблонів, були ідентичні за змістом, пунктуаційними знаками та містили однакові помилки.

Крім того, підприємці подали однакові документи про якість товару, зокрема, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи.

Євген Чупина та Антон Поляков конкурували дев’ять разів. Згідно з документами, Чупина має одного працівника – інженера Антона Коробейнікова. Разом з ним вони вказані в довідці про працівників ТОВ «Смарт Миколаїв», яке належить Сергію Березіну. При реєстрації в Prozorro, свідчать дані Dozorro, він використав телефон +380939772975, який показує в довідках Антон Поляков.

Це перше держзамовлення для Євгена Чупини у Львівській області, раніше він перемагав у закупівлях інших областей. Загалом підписав договорів на майже 7,5 млн грн.