Воловецькі бізнес-партнери головного закарпатського «опоблоківця» Ледиди освоять 105 млн грн на ремонт доріг

21 Листопада 2018

Комунальне підприємство Закарпатської обласної ради «Будкоплектторг» підписало два договори на капітальні ремонти доріг в області з Воловецьким колективним підприємством «Агрошляхбуд» на загальну суму 105 млн грн. Про це стало відомо з сайту Prozorro.

Згідно з першою угодою, «Агрошляхбуд» здійснить капітальний ремонт 13,3 км дороги місцевого значення О070401 Нижні Ворота – Поляна за 65 млн грн, а за другою – 9,5 км автошляху 071208 Ужгород-Палло за 39,83 млн грн. Таким чином, середня вартість реконструкції одного кілометра становитиме 4,9 млн грн та 4,2 млн грн відповідно.

У торгах на ремонт дороги Нижні Ворота – Поляна «Агрошляхбуд» змагалось з ПП «Полтавабудцентр» та ТОВ «ПБС». Останнє, яке контролює нардеп Олександр Шевченко, запропонувало суттєво вищу ціну, а ціна «Полтавабудцентру» була меншою рівно на 1 грн. Однак тендерний комітет відхилив учасника через відсутність аналогічного договору – фірма подала договір, де вона є лише субпідрядником, що є досить дивною помилкою для підприємства з великим досвідом участі у державних закупівлях. За даними порталу Clarity, підприємство взяло участь у понад 400 тендерах.

У торгах на ремонт дороги Ужгород-Палло «Агрошляхбуд» змагалось з ужгородським ТОВ «СЕМ Білдінг», де співвласницею та директором є директорка «Закарпатської федерації гімнастики» Валентина Плавайко. Фірма запропонувала ціну на 196 тис. грн дорожчу.

Власниками «Агрошляхбуду» в майже рівних частинах є Ярина Ковач, Федір Касинець та Ганна Коба.

Ярина Ковач є бізнес-партнером Тетяни Ледиди, дружини колишнього голови Закарпатської області Олександра Ледиди, який сьогодні є головою обласного осередку партії «Опозиційний блок». Також Тетяні Ледиді через МПП «Латекс» належить половина підприємства «Комерцконсалт», що надає послуги з постачання теплоенергії, інші 50% якого належать  Ярині Ковач.

З початку 2018 року КП «Агрошляхбуд» отримало 38 державних замовлень на загальну суму 702 млн грн, з них усі в Закарпатській області.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії