Фірми з ідентичними документами позмагалися в закупівлі від заповідника «Тустань» за 1,5 млн грн

21 Листопада 2018

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Адміністрація державного історико-культурного заповідника «Тустань» 15 листопада підписав договір з ТОВ «Термопласт Буд» на реконструкцію культурного центру «Хати у Глибокім» в с. Урич Сколівського району за 1,5 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель «Prozorro».

Згідно з угодою, культурний центр «Хата у Глибокім» оновлять в рамках проекту «Світ карпатських розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат», який фінансує Європейський Союз. Фірма відремонтує саму будівлю: перекриє дах, зробить підлоги, встановить металопластикові двері та вікна, утеплить приміщення. Також оновить льох та криницю. В приміщенні фірма зробить каналізацію, електрику, водопостачання, опалення і зв’язок. Довкола центру облаштує паркан, зробить доріжку та проїзд, озеленить територію та поставить там лавки. Компанія повинна завершити роботи до вересня 2019 року. При цьому фірма отримає 18,6 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 185 тис. грн.

На торгах фірма «Термопласт Буд» змагалася з єдиним конкурентом ТОВ «Провізіятрейд». Під час торгів фірма-переможець знизила свою пропозицію на 5,7 тис. грн.

Обоє учасників подали ідентичні довідки, які замовник вимагав у довільній формі: довідка про захист довкілля та гарантійний лист на роботи – тут однаково оформленні шапки документів та ті самі граматичні помилки.

Компанія «Провізіятрейд» вперше взяла участь в державних закупівлях. Вона зареєстрована лише у травні 2017 року в селі Підбірці Львівської області. Власником та керівником фірми є львів’янин Богдан Федчук, який володіє ще низкою підприємств різного виду діяльності та які зареєстровані в різних районах Львівської області. Зокрема, він є співзасновником медичного закладу «Лазер Плюс» у Львові, фірм «Гефест+», «Палетсервіс» в Турківському районі тощо.

Фірма «Термопласт Буд» працює на ринку ще менше – з липня 2017 року, зареєстрована Дрогобичі (Львівської області). Власниками компанії є дрогобичани Василь Кушнір, Михайло Мельник та львів’янин Іван Ільчишин. З часу свого створення компанія отримала замовлень на 43,7 млн грн, враховуючи поточну угоду. Серед них – реконструкція стадіону «Галичина» в Дрогобичі за 27,9 млн грн.