Вікна у львівському ліцеї мінятимуть харків’яни, які позмагалися із земляками з однаковими помилками в документах

19 Листопада 2018

Ліцей №28 Львівської міської ради за результатами відкритих торгів 14 листопада замовив реставрацію із заміною вікон у ПП «Альпакс-СК» вартістю 5 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Документацією передбачено заміну 139 віконних блоків, віконних зливів, підвіконних дошок тощо. Нові віконні блоки у навчальному закладі за адресою вул. Тютюнників, 2 будуть дерев’яні, з подвійними склопакетами.

Участь у торгах взяли дві харківські компанії, переможець ПП «Альпакс-СК» і ТОВ «Лада Строй Груп», які під час аукціону взагалі не торгувалися.

Попри те, що компанії мають різні адреси та власників, у довідках, на які не було надано шаблонів, ці учасники зробили однакові помилки. Наприклад, у гарантійному листі чи листі-згоді з істотними умовами договору.

Порівняти всі довідки саме на цих торгах не вдалося, оскільки учасники подавали й зайві документи. Наприклад, «Лада Строй Груп» завантажило довідку про якість матеріалів, яку замовник взагалі не вимагав. А тому цей документ від «Альпакс-СК» ми знайшли на інших львівських торгах, і виявилося, що довідки ідентичні за змістом, з однаковими помилками.

Згідно з довідкою 1ДФ за 2 квартал 2018 року, у штаті підприємстві «Альпакс-СК» працювала лише одна людина – директор. Решту працівників залучали за цивільно-правовими договорами, свідчать документи компанії. Необхідне обладнання для даного підряду фірма орендує.

«Альпакс-СК» створено 13 років тому, власником є Сергій Кадурін, а раніше фірма належала Наталі Головач. Фірма почала отримувати держзамовлення лише цьогоріч, і це перша її перемога у Львівській області, оскільки раніше всі замовлення концентрувалися у Харкові. Загалом компанія у 2018 році підписала договорів на 62,4 млн грн.

Її конкурент ТОВ «Лада Строй Груп» зареєстровано у 2016 році, належить Євгенії Гарькавець (1%) та Михайлу Новікову (99%), чоловікову судді Дергачівського районного суду Харківської області Лоліти Калиновської. Згідно з YouControl, з 2017 року і досі фірма бюджетних замовлень не отримувала.