Серби та рівнянин отримають 160 млн грн від Львівської САД на експлуатаційне утримання доріг

19 Листопада 2018

Служба автомобільних доріг у Львівській області в результаті відкритих торгів уклали угоду з ТОВ «Хімія парк» на експлуатаційне утримання доріг у Львівські області. Вартість контракту становить 160 млн грн, стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Згідно з умовами договору, фірма-переможець відновить існуючу та нанесе нову розмітку (гарантійний термін на вертикальну та горизонтальну розмітку – 6 місяців для фарби, три роки для полімерної стрічки), замінить дорожні знаки та огородження. Термін виконання робіт – до кінця 2019 року.

Згідно з договірною ціною, витрати компанії на зарплату працівникам дорівнюватимуть 2,06 млн грн, тобто 1,28 % від суми закупівлі, а прибуток закладено на рівні 1,02 млн грн – 0,63% відповідно.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ «Трафік менеджмент груп» із пропозицією на 2,9 млн грн дорожчою. Під час торгів учасники не знижували цінових пропозицій.

ТОВ «Хімія парк» пов’язане з виробником дорожньої фарби ТОВ «Колор С.І.М.». Вони зареєстровані за однією адресою у Клевані Рівненської області.  Співзасновниками «Хімії парк» є житель Рівненської області Анатолій Іващук та серби Йово Міканович і Радомір Савіч, які раніше також були співзасновниками «Колор С.І.М.» (зараз належить Зої Іващук, сестрі Анатолія Іващука). ТОВ «Колор С.І.М.» було оштрафоване Антимонопольним комітетом влітку 2016 року і протягом трьох років не може брати участь у торгах.

Як раніше зазначали «Наші гроші», компанія ТОВ «Хімія парк» використовувала маркувальні машини, які належали ТОВ «Колор С.І.М.», що ставало підставою конкурентам для звернень до Антимонопольного комітету.

Як зазначено у документації, майже вся техніка фірми перебуває у її власності, однак партнерські відносини з ТОВ «Колор С.І.М.» продовжуються, адже остання фірма на цьому тендері вказана як субпідрядник ТОВ «Хімія парк». Обсяг робіт, які виконуватиме «Колор С.І.М.» не зазначено.

У 2018 році ТОВ «Хімія парк» отримала 35 держзамовлень на 200 млн грн, серед яких 6 підрядів на 163 млн грн у Львівській області.