78-річна бабуся з оточення екс-директора парку «Гуцульщина» відремонтує дві дамби на Черемоші за 16 млн грн

19 Листопада 2018

Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет 12 листопада підписало два договори з ТОВ «ПМК-77» на капітальний ремонт двох дамб на р. Черемош за 16 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель «Prozorro».

Згідно з угодами, фірма відремонтує дамбу на хуторі Рівня Вижницького району за 8,9 млн грн. Ще 7 млн грн компанії заплатять за ремонт дамби в с. Чортория Кіцманського району. Роботи завершать до лютого 2019 року. Загалом фірма отримає 146 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,9 млн грн.

У двох торгах фірма-переможець змагалася з ТОВ «БК Енерго-монтаж» та ТДВ «Чернівецька пересувна механізована колона №76». В обох закупівлях конкуренти не знижували своїх пропозицій, однак ціна «ПМК-77» була на 9-17 тис. грн нижчою.

ТОВ «ПМК-77» зареєстроване 2010 року і розташоване в с. Соколівка Івано-Франківської області. Власником фірми є 78-річна Катерина Стефурак. ЇЇ дочка Галина Стефурак працює секретарем Соколівської сільради, що в Косівському районі Івано-Франківській області. Директором компанії є Михайло Гавриляк, колишній заступник з загальних питань Національного парку «Гуцульщина». Він у 2015 році балотувався до Косівської районної ради від БПП, однак не пройшов.

До 2011 року співвласником фірми був Василь Пророчук, який зараз є депутатом Косівської районної ради від ВО «Батьківщина». Він також очолював Національний природний парк «Гуцульщина» протягом 2002-2016 років, директором якого є Юрій Стефурак. Фірма «ПМК-77» орендує частину техніки в ТОВ «Західно-українське інноваційне агентство» Василя Пророчука, номер телефону якої вона використовувала до 2017 року.

Протягом 2017-2018 років фірма отримала замовлень на 345 млн грн. Зокрема, минулого року в поточного замовника компанія робила берегоукріплення р. Малий Сірет в с. Верхні Петрівці Чернівецької області за 3,5 млн грн. Компанія також уклала угоду на оновлення Музею лісу і сплаву Національного природного парку «Синевир» за 52 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії