Два підприємці з однаковими довідками позмагалися за майже 200 тис. грн на прибирання Франківська

16 Листопада 2018

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міськради в результаті відкритих торгів підписав договір на 95,6 тис. грн з приватним підприємцем Святославом Андрусяком на послуги з вивезення сміття. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Кошторисом передбачене ручне та механізоване прибирання. Ручне прибирання 100 кв.м коштуватиме 9,88 грн плюс навантаження сміття – 17,29-21,17 грн за тонну. Робота тракторів коштуватиме 180-301 грн/година. Крім того, захоронення однієї тонни сміття на полігоні коштуватиме ще 78 грн.

Крім переможця участь у торгах взяв ще один франківський підприємець Валерій Мисюк. Його цінова пропозиція була на 25 тис. грн дешевшою, однак тендерний комітет її відхилив, оскільки учасник не надав документів, що підтверджують кваліфікаційні критерії учасника – такі як наявність обладнання, персоналу тощо.

Однак Валерій Мисюк у складі тендерної документації надав аналогічні довідки як у Святослава Андрусяка, хоча замовник вимагав їх у довільній формі. Обидва учасники торгів в одній з довідок зробили однакові помилки.

Варто зазначити, що документи підприємці завантажили з різницею у 9 хвилин.

Мисюк та Андрусяк змагались і на інших торгах із встановлення дорожніх знаків та вказівників вулиць від Управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради, сума якого за двома лотами становить близько 97 тис. грн. Як і у вищеописаній закупівлі, підприємець Мисюк пропонував виконати роботи значно дешевше, однак був відхилений. Також на цих торгах учасники надавали однакові довільні довідки. За обома лотами замовник опублікував повідомлення про намір підписати договір з Святославом Андрусяком.

На початку 2018 року ще майже 800 тис. грн від департаменту на послуги з прибирання та благоустрою отримало ТОВ «Сервіс-сіті-ІФ», яке належить Юрію Андрусяку, батьку Святослава Андрусяка.