Фірма без потрібної ліцензії та робітників оновить шкільню майстерню на Тернопільщині за 2 млн грн

15 Листопада 2018

КП «Тернопількомунінвест» 7 листопада підписало договір з ПП «Євроцентр» на капітальний ремонт шкільної майстерні Новосільського обласного спеціального навчально-виховного комплексу в с. Нове Село Підволочиського району за 2,1 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, переможець відремонтує дах, побілить стелю, пофарбує фасад і зробить підлоги. А також основні інженерні системи: опалення, каналізацію та електрику. При цьому фірма отримає 84 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 493 тис. грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з ПП «Ренесансінвестбуд» та Кооперативом «Будівельник». Початкові пропозиції учасників становили від 1,9 до 2,4 млн грн. Під аукціону ціну знизило лише підприємство «Ренесансінвестбуд», яке й спочатку перемогло в закупівлі. Однак фірму відхилили через низку помилок в документах та їхню відсутність. Відтак наступним переможцем стало підприємство «Євроцентр», пропозиція якого була на 153 тис. грн дорожчою.

Однак фірма «Євроцентр» не надала потрібної ліцензії на будівництво інженерної інфраструктури, яку робитиме в майстерні: опалення, каналізацію та електрику. На це ж звернув увагу конкурент фірми кооператив «Будівельник», однак його скаргу тендерний комітет відхилив. Також в довідці про працівників компанія зазначила, що роботи виконуватимуть лише покрівельники та маляри-штукатури, а також фірма не надала звіту з праці, якого вимагав замовник.

Підприємство «Євроцентр» з нульовим статутним капіталом зареєстроване 2001 року і розташоване в Тернополі. Його власником та водночас директором є мешканець Тернополя Аркадій Патиковський. Йому повністю належить ще одне підприємство «Помічник-95». Також він володіє часткою фірми «Арвід-93» ЛТД, кінцевим бенефіціаром якої є вже покійний тернопільський спортсмен та тренер Віталій Назарчук.

Протягом 2017-2018 років фірма підписала дев’ять договорів (разом із поточною) на 7 млн грн. Більшість з цих угод на капітальні ремонти та реконструкцію приміщень уклали напряму із замовниками.