На реконструкцію басейну за 12 млн грн буські освітяни протягнули знайому компанію, яка розпочала роботи до початку тендеру

14 Листопада 2018

Відділ освіти Буської РДА в результаті відкритих торгів 2 листопада підписав угоду з ТОВ «Пласт» на реконструкцію басейну Буської ДЮСШ за 11,8 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Це вже четверті торги на ремонт басейну, які проводив відділ освіти Буської РДА. Під час першої закупівлі ТОВ «Пласт» конкурувало з ТОВ «Галицький будівельник». Як повідомляли «Наші гроші. Львів», половина статутного капіталу обох фірм належить Петру Орихівському, отож компанії є пов’язаними. Після публікації тендерний комітет скасував закупівлю.

Під час другої закупівлі відділ освіти за два дні перевірив тисячі сторінок документів та відхилив конкурентів «Пласту»: ПП «ЛВ-Арка» і ТОВ «Терон девелопмент». Остання фірма оскаржила це рішення в АМКУ, оскільки виявило низку недоліків і у «Пласту». В результаті АМКУ зобов’язав освітян скасувати торги. На третьому тендері не виграла жодна з компаній, оскільки у кожної знайшли помилки у тендерній документації.

І нарешті у четвертій закупівлі перемогло ТОВ «Пласт», яке змагалося ТОВ «Терон девелопмент» та приватним підприємцем Іваном Якимівим. Дешевші пропозиції останніх двох відхилили.

При цьому ТОВ «Пласт» та Якимів надали однаково оформлені документи та користуються однаковим номером телефону.

У довідці «Пласту» за другий квартал 2018 року про нараховані доходи та сплачені податки є ідентифікаційний номер Івана Якиміва як приватного підприємця, якому «Пласт» перерахував понад 9 млн грн.

Як виявили «Наші гроші. Львів», переможець торгів ТОВ «Пласт» розпочало виконувати роботи задовго до підписання цієї угоди. Ще навесні, до першого аукціону, фірма розібрала дах над басейном, хоча теперішнім технічним завданням серед іншого передбачений демонтаж даху та перекриття.

Стан будівлі басейну станом на 8 листопада

Співвласник ТОВ «Пласт» Петро Орихівський підтвердив, що роботи виконувала його компанія за дорученням відділу освіти. Такі поспішні дії він пояснив аварійністю будівлі.

Натомість начальник відділу освіти Галина Олійник заявила, що фотографії басейну без даху – це фотомонтаж, і надалі відмовилась від коментарів.

Детальніше читайте у матеріалі «Наші гроші. Львів» «Затяжний заплив».