У Косові на території колишнього комбінату побудують «Центр карпатської культури» за понад 21 млн грн

02 Листопада 2018

Косівська районна рада в результаті відкритих торгів 30 жовтня підписала договір з приватним підприємством «Промбудсервіс-Косів» на реконструкцію будівлі килимового цеху під «Центр карпатської культури міста Косів» вартістю 21,6 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з технічним завданням, переможець реконструює килимовий цех колишнього виробничо-художнього комбінату «Гуцульщина». Майбутній центр карпатської культури матиме три поверхи і займатиме площу близько 1400 м2 . Крім ремонту будівлі, встановлення нових дверей та вікон, монтажу ліфтів, також передбачене вствновлення обладнання для офісних приміщень та виставкової зали.

Фото «Галичина»

Роботи планують завершити до кінця 2019 року. Контрактом передбачено, що 8,4 млн грн підрядник отримає з коштів європейської грантової програми транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь» за проектом «Світ карпатських розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат». Решту – 12,2 млн грн, як співфінансування з місцевого та обласного бюджетів.

Згідно з договірною ціною, витрати компанії на зарплати працівникам становитимуть 2,08 млн грн, тобто 9,6% від суми закупівлі, а прибуток – 384 тис. грн (1,78% відповідно).

Крім приватного підприємства «Промбудсервіс–Косів», участь в торгах взяла лише одна компанія: ТОВ «Оріон-Будсервіс», однак із ціновою пропозицією на 110 тис. грн дорожчою.

Варто зазначити, що ці компанії вже тричі змагаються між собою і щоразу у ТОВ «Оріон-Будсервісу» вартість послуг вища. Більше того, ця компанія щоразу завантажує практично однаковий перелік документів, в якому завжди відсутня низка необхідних документів.

Приватне підприємство «Промбудсервіс-Косів» зареєстроване в Косові, а його власником та директором є Володимир Тинкалюк. Впродовж 2018 року фірма одержала 29 держзамовлень загальною вартістю 135 млн грн, усі в Івано-Франківській області.