- NGL.media - https://ngl.media -

Сонячні Wi-Fi дерева у карпатському селі встановлюватиме фірма, яка боролась за підряд зі своїм київським представником

31.10.2018 @ 09:00 в Львів,Новини

Грабовецька сільська рада, що в Стрийському районі, 29 жовтня підписала договір на придбання комплектів обладнання для сонячних Wi-Fi дерев з ТОВ «Спеціалізовані енергетичні технології» вартістю майже 201 тис. грн. Про це стало відомо з сайту [1] закупівель Prozorro.

[2]

План”дерева” з сонячними батареями та Wi-Fi

У договорі вказано, що закупівлю здійснюють з метою реалізації проекту «Сонячні Wi-Fi дерева для якісного та швидкого доступу до інтернет жителів карпатських сіл». Грабовецька ОТГ перемогла [3] у конкурсі проектів в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна».

Замовили три комплекти обладнання, кожне з яких коштуватиме 67 тис. грн. У комплект входитиме дві сонячні панелі, два акумулятори, інвертор напруги, одна точка доступу до Wi-Fi, дві вуличні IP-камери, карта пам’яті на 128 Гб, дві колонки та світильника, зарядка через USB для мобільних пристроїв (5-портова високошвидкісна), датчик освітленості та металева конструкція з лавкою для чотирьох людей.

Подібні системи, однак не «дерева», а «сонячні альтанки» на своїй сторінці [4] на Prom.ua компанія пропонує за ціною від 62 тис. грн. Водночас минулоріч візуально схожі до креслень «дерева» у Рівному встановили [5] значно дорожче – по 100 тис. грн за одне.

Участь у торгах сільради, окрім переможця, також брало київське ТОВ «Академбудсервіс», зареєстроване Максимом Назаренко сім місяців тому. У довідці компанія вказала два номери мобільного, один із яких 0675051795 – як телефон їх уповноваженої особи Руслана Кравцова. Цей же контакт вказано на сайті [6] компанії-переможця «Спеціалізовані енергетичні технології» як телефон київського представника фірми Руслана.

[7]

Уповноважений «Академбудсервісу» Руслан Кравцов також активно поширює дописи зі сторінки [8] «Спеціалізовані енергетичні технології», яка нещодавно повідомила про спільний візит компаній на  форум та виставку сталої енергетики Центральної та Східної Європи.

[9]

У пакеті своїх документів ці дві фірми завантажили однакові документи щодо сертифікації панелей, акумуляторів, копії декларації про відповідність роутерів, сертифікатів на камери.

Луцьке ТОВ «Спеціалізовані енергетичні технології» створено понад сім років тому, фірма належить Роману Михальчуку та Руслану Крапличу. Згідно з Prozorro, раніше фірма отримувала лише одне замовлення від бюджетників – Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської ОДА на послуги [10] з монтажу сонячних колекторів за 120 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/10/31/sonyachni-wi-fi-dereva-u-karpatskomu-seli-vstanovlyuvatyme-firma-yaka-borolas-za-pidryad-zi-svojim-kyjivskym-predstavnykom/

URLs in this post:

[1] сайту: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-09-27-000290-c

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/10/план-дерева.jpg

[3] перемогла: http://lgdc.org.ua/branch/12/u-graboveckiy-gromadi-vyrostut-sonyachni-dereva

[4] сторінці: https://setech.prom.ua/p750542969-solnechnaya-besedka-dlya.html

[5] встановили: http://rivne1.tv/Info/?id=84957

[6] сайті: https://setech.in.ua/contact/

[7] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/10/дов-тел.jpg

[8] сторінки: https://www.facebook.com/SETechua/

[9] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/10/крав.jpg

[10] послуги: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-08-30-000628-b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.