Вартість реконструкції школи в Брюховичах за два роки зросла майже вдвічі до 90 млн грн

29 Жовтня 2018

Брюховицька селищна рада в результаті відкритих торгів підписала договір з ТОВ «ХоСаРо» на реконструкцію з розширенням школи №41 за 91,6 млн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Школу в Брюховичах намагаються реконструювати з листопада 2013 року. Саме тоді, згідно з даними Вісника державних закупівель, Брюховицька селищна рада оголосила перший тендер, а у лютому 2014 року – другий. В обох випадках комітет конкурсних торгів відхиляв усі конкурсні пропозиції, тож торги відміняли.

Вдалими виявились торги лише у 2016 році, тоді переможцем стало також ТОВ «ХоСаРо»,  яке змагалось із приватним підприємством «Промтехімпекс», а сума договору становила 47,6 млн грн.

У липні 2016 році до будівництва школи в Брюховичах фінансово долучився Львів – з міського бюджету виділили 5 млн грн. Фінансування відбулось в межах «Комплексної програми підтримки соціальної сфери та інфраструктури громад м. Винники та смт. Рудно і Брюховичі на 2016-2020 роки».  А загалом до кінця 2016 року на будівництво витратили 17 млн грн.

Школа розрахована на 620 учнів, та повинна мати площу понад 9 тис. м. кв. Тут передбачали велику актову залу та два спортивних зали. Міські чиновники та директор школи були впевнені, що будівництво завершиться до кінця 2017 року.

У березні 2018 року селищна рада вирішила провести корегування проекту у зв’язку зі зміною технічних умов до інженерних мереж та збільшенням заробітної платні. Згідно з корегуванням, яке провело ТОВ «ВВ-Буд», школа матиме площу 9770 кв. м та розрахована на 660 учнів.

На останніх торгах єдиним конкурентом ТОВ «ХоСаРо» виступило приватне підприємство «Валенс груп» із пропозицією на 36 тис. грн дорожчою.

Тепер роботи планують завершити до кінця 2020 року. Окрім завершення загальнобудівельних робіт, фірма прокладе каналізацію та теплопостачання, побудує котельню та проведе благоустрій території. Згідно з договірною ціною, компанія одержить 4,1 млн грн прибутку (4,5% від суми контракту), а витрати на зарплати працівникам закладені на рівні 8,7 млн грн (9,5% відповідно).

ТОВ «Хосаро» належить львів’янам Володимиру Мазуру(10%) та Володимиру Хомі (90%). Останній також є керівником фірми. Компанія також є співзасновником підприємств «Укрінвестбуд» і «Західна інженерна компанія».

З початку 2018 рік фірма одержала три держзамовлення загальною сумою 130 млн грн.