Військові відхилили всі дешеві пропозиції, щоб купити дороге спортивне обладнання в «Інтер Атлетики»

25 Жовтня 2018

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 23 жовтня підписала три договори з ТОВ «Фітнес Трейдінг» на закупівлю спортивного інвентарю на загальну суму 3,8 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Фірма продасть академії 62 тренажери та 9 комплектів обладнання для фітнесу за 3,1 млн грн. Найдорожчим з цього обладнання є 5 бігових доріжок Fitex – 554 тис. грн. А також за комплект обгумованих дисків – 229 тис. грн. Замовник придбає також 2 тренажери та 4 комплекти обладнань для гімнастики за 373,4 тис. грн. Крім того, академія отримає боксерський ринг за 149 тис. грн.

У всіх трьох тендерах фірма-переможець змагалася з ТОВ «Італстиль». В першому тендері пропозиція ТОВ «Італстиль» була на 314 тис. грн дешевшою, в другому – на 41,2 тис. грн. Однак цього учасника в обох випадках відхилили, бо він не надав банківської гарантії.

В третій закупівлі до фірм «Італстиль» та «Фітнес Трейдінг» приєдналось ПП «Спортко». Підприємство спочатку було визнано переможцем в тендері з пропозицією 241 тис. грн проти 280 тис. грн від «Фітнес Трейдінг», але пізніше пропозицію відхилили через ряд недоліків в документах: відсутність реєстру документів, довідки про захист довкілля, копії паспорту та ідентифікаційного номеру директора тощо.

Представники фірми неуспішно оскаржували своє відхилення, звинувативши замовника у маніпуляції та навмисному заплутуванні вимог.

«Вийти на контакт, уточнити, запропонувати виправити несуттєві/спірні невідповідності у документації, замовнику не цікаво. Навіть враховуючи можливість зекономити 40000 грн бюджетних коштів», – йшлося в скарзі «Спортко».

Київська фірма «Фітнес Трейдінг» працює на ринку з 2007 року. Вона входить до концерну «Інтер Атлетика», який виробляє спортивне обладнання. Власниками «Фітнес Трейдінгу» є кияни Олена Івасик (24%), Олексій Лебедько (25%) та Марія Руденко (51%). Вони ж є власниками спортивного магазину «Інтер Атлетика» та торгового дому «Спорт».

Також ці кияни разом із Олександром Руденком є співзасновниками ТОВ «Дитячі та спортивні майданчики». Як раніше повідомляли «Наші гроші», ця фірма фігурує в низці кримінальних проваджень щодо розтрати бюджетних коштів.

Протягом 2017-2018 років «Фітнес Тредінг» отримала замовлень на 50,6 млн грн, враховуючи поточні договори, але з Академією сухопутних військ компанія співпрацює вперше.