- NGL.media - https://ngl.media -

В Нижній Апші не зекономили мільйон на будівництві садочка та віддали підряд новоствореній місцевій фірмі

24.10.2018 @ 09:00 в Новини,Ужгород

Нижньоапшанська сільська рада 19 жовтня уклала угоду на будівництво дитячого садка з місцевим ТОВ «Данінвестбуд» за 16,57 млн грн. Про це повідомляється [1] на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з проектом, садочок буде двоповерховим, матиме чотири групи та розрахований на відвідування 100 дітей. Тобто вартість одного навчального місця становитиме 165,68 тис. грн. Це трохи більше ніж середня вартість в Україні за підрахунками [2] Мінрегіонрозвитку, яка становить 130,21 тис. грн.

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступила калуська фірма «АрхІміджБуд», яка запропонувала виконати роботи на майже мільйон гривень дешевше – за 15,69 млн грн. Саме її пропозицію було визнано найбільш економічно вигідною. Проте, після визначення її переможцем, фірма вчасно не подала необхідних оригіналів документів і тендерний комітет, відповідно законодавству, уклав угоду з наступним претендентом, який відповідав кваліфікаційним умовам.

Фірма «Данінвестбуд» заснована лише п’ять місяців тому, у травні 2018 року, мешканцем села Нижня Апша Василем Даном. Він також є підписантом ще однієї місцевої фірми зі схожою назвою «Данбуд Україна», яка працює з 2009 року і на початках Василь Дан був її засновником. Сьогодні засновницею є Ганна Дан.

Цікаво, що «Данбуд Україна» вже будувало [3] цей садочок. Адже садок в Нижній Апші намагаються збудувати з кінця 2014 року. Саме тоді було проведено перший тендер на його будівництво і визначено підрядника ТОВ «Агрошляхбуд». Тоді вартість будівництва складала 10,65 млн грн. У травні 2015 році навіть провели [4] урочисте закладання капсули під будівництво.

У 2016 році здійснено коригування проекту в результаті чого вартість зросла до 17,48 млн грн. І у вересні 2016 року результатами тендерної процедури, укладено новий договір з ТОВ «Данбуд Україна». Фірма освоїла 3,09 млн грн. Тепер Василь Дан з новим підприємством планує завершити будівництво.

Село Нижня Апша називають [5] найбагатшим селом України. Воно відомо тим, що мешканці будують тут надзвичайно великі будинки – щонайменше у три-чотири поверхи.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/10/24/v-nyzhnij-apshi-ne-zekonomyly-miljon-na-budivnytstvi-sadochka-ta-viddaly-pidryad-novostvorenij-mistsevij-firmi/

URLs in this post:

[1] повідомляється: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-09-07-000834-a

[2] підрахунками: http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/building/pricing/tsinoutvorennya/pro-indeksi-zmini-vartosti-budivelnih-robit-stanom-na-1-kvitnya-2018-roku/

[3] будувало: http://dfrr.minregion.gov.ua/Project-annotation-full?PROJT=19773

[4] провели: http://tyachivnews.in.ua/novini/tyachyvschina/1366-u-nizhny-apsh-zbuduyut-noviy-dityachiy-sadochok.html

[5] називають: http://ukrainaincognita.com/ru/zakarpatska-oblast/tyachivskyi-raion/nyzhnya-apsha/nyzhnya-apsha-naibagatshe-selo-ukrainy

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.