- NGL.media - https://ngl.media -

Понад половину коштів на меблі для «Нової української школи» на Львівщині отримає вінницька фірма та її дилери

23.10.2018 @ 10:00 в Львів,Новини

Вінницьке ТОВ «Аншар» та її дилери одержали понад 57% від суми коштів, що витратили на Львівщині на придбання меблів для «Нової української школи». Чимало цих тендерів пов’язані компанії розіграли між собою.

За даними Prozorro, у Львівській області відбулось близько 80 закупівель шкільних меблів загальною вартістю майже 24 млн грн. Загалом на «НУШ» у Львівській області виділено 99 млн грн, з цих коштів 71 млн грн передбачено на придбання меблів, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання тощо.

В результаті близько 30% від загальної суми закупівель (або ж понад 7,2 млн грн) отримали дві вінницькі компанії: ТОВ «Торговий дім «Аншар» та ТОВ «Мірос Груп». Перша фірма є виробником продукції, а інша – її дилером і найбільшим постачальником на Львівщині.

Крім вінницьких компаній «Аншар» близько співпрацює з низкою інших фірм та підприємців. Загальна сума тендерів, де переміг «Аншар» та його дилери, дорівнює 13,64 млн грн, що становить 56,8% від суми замовлень.

Ці компанії не лише отримали левову кількість замовлень на меблі для нової школи, а й під час аукціонів змагались між собою. Наприклад, за півторамільйонне замовлення [1] від жовківських освітян. Причому на цих торгах «Мірос Груп» на підтвердження наявності необхідної техніки та працівників подавало довідки «Аншару».

Власницею ТОВ «Аншар» є вінничанка Тетяна Бездітна, яка також є директором фірми колишнього нардепа та голови Вінницької ОДА Григорія Калетніка «Сотка-7». А засновником основного дилера фірми, ТОВ «Мірос груп» є 68-річний мешканець села Рівець (Вінницька область) Володимир Павлюк. Це підприємство було зареєстровано лише трохи більше року тому.

Детально читайте в матеріалі [2] «Розділити шкільну лаву».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/10/23/ponad-polovynu-koshtiv-na-mebli-dlya-novoji-ukrajinskoji-shkoly-na-lvivschyni-otrymaje-vinnytska-firma-ta-jiji-dylery/

URLs in this post:

[1] замовлення: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-06-13-001889-a

[2] матеріалі: http://ngl.media/2018/10/23/rozdilyty-shkilnu-lavu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.