- NGL.media - https://ngl.media -

Департамент містобудування Івано-Франківської облдержадміністрації «протягнув» учасника попри відсутність необхідних документів і кримінал

19.10.2018 @ 09:00 в І-Франк,Новини

Департамент будівництва житлово-комунального господарства містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації 17 жовтня, за результатами відкритих торгів, уклав договір з ТОВ «Лідер-плюс» на реконструкцію обласного кардіологічного центру. Сума угоди становить 3,7 млн грн, про це повідомляє [1] портал публічних закупівель Prozorro.

Згідно із технічним завданням, переможець повинен провести демонтаж вікон, замінити підлогу, переобладнати системи вентиляції та каналізації тощо. Роботи виконають до кінця 2019 року. За договірною ціною, витрати компанії на зарплати працівникам становитимуть 186 тис. грн, тобто 5% від суми угоди, а прибуток фірми дорівнюватиме 31 тис. грн (0,83% відповідно).

Крім ТОВ «Лідер-плюс» участь у торгах взяли ще дві компанії: ТОВ «Житлобуд-1» та ТОВ «Енергосервісна компанія «Адамсон».

Пропозиція першої була на 10 грн дешевшою. Однак тендерний комітет відхилив її через відсутність в учасника документів, що стосуються виконання законодавства про застосування санкцій та розпорядчого рішення про призначення керівника.

А от «Енергосервісна компанія «Адамсон», яка пропонувала виконати роботи на 150 тис. грн дорожче, звернулась до тендерного комітету з вимогою відхилити переможця торгів фірму «Лідер плюс».

Свої вимоги компанія мотивувала тим, що переможець не подав всіх необхідних документів. Наприклад, не має дозволу Держпраці (Держгірпромнагляду) на проведення робіт підвищеної небезпеки. Цей дозвіл департамент вимагав у складі тендерної пропозиції.

У відповідь на скаргу юристів компанії «Адамсон», представники тендерного комітету відповіли, що вказані помилки є  «формальними та несуттєвими», такими, що «не впливають на кваліфікаційну пропозицію учасника».

Експерт-аналітик ГО «Центру громадського моніторингу та досліджень» Оксана Дзявроник зазначає, що відсутність дозволів та ліцензій, зокрема дозволу на  проведення робіт підвищеної небезпеки не можна віднести до формальних помилок.

«Замовником передбачений перелік несуттєвих помилок, серед яких немає інформації про відсутні документи. Тому, згідно з законом «Про публічні закупівлі», замовник мав би відхилити цю пропозицію», – наголошує Дзявроник.

ТОВ «Лідер-плюс» зареєстроване у 2015 році в селі Братківці (Тисменецький район) і належить Роману Татуміраку, віце-президенту і одному із співзасновників місцевого футбольного клубу «Колос Братківці».

Раніше він був власником 80% підприємства «Лідер плюс» – підприємства назва якого відрізнялась лише написанням і яке вже припинило свою діяльність. За даними дослідження [2] «Антикорупційної платформи», партнерами Татумірака по цій фірмі були колишній скандальний очільник Тисменецького районного відділу юстиції Олег Черепій, який у 2012 році звинувачувався у розкраданні бюджетних коштів та колишній депутат Яблуницької сільської ради Нязарій Поляк. На сьогодні фірма припинила діяльність, але фігурувала у кримінальному провадженні щодо привласненням понад 24 млн грн бюджетних коштів.

У кримінальному провадженні фігурує і чинне підприємство «Лідер-плюс», зокрема слідчі управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС підозрюють [3], що фірма навмисно занижувала об’єми проведених фінансово-господарських операцій і ухилились від сплати податків на майже 2 млн грн.

За даними Prozorro, це перший державний підряд підприємства в поточному році.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/10/19/departament-mistobuduvannya-ivano-frankivskoji-oblderzhadministratsiji-protyahnuv-uchasnyka-popry-vidsutnist-neobhidnyh-dokumentiv-i-kryminal/

URLs in this post:

[1] повідомляє: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-09-10-001006-c

[2] дослідження: https://www.prostir.ua/?news=do-novoho-navchalnoho-roku-hotovi-skilky-ivano-frankivschyna-vytratyv-na-osvitu-za-ostanni-pivroku

[3] підозрюють: http://reyestr.court.gov.ua/Review/75228464

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.