Фірма, яка до минулого року була охоронним агентством, оновить онковідділення в Тернополі за 6 млн грн

17 Жовтня 2018

КП «Тернопількомунінвест» 12 жовтня підписало договір з ТОВ «Будівельна компанія «Валк» (далі – «Валк») на капітальний ремонт дитячої онкогематології Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні (вул. Академіка Сахарова, 2) за 5,9 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма зробить в приміщеннях підлоги і стіни, встановить металопластикові вікна і двері, інженерні системи. Також «Валк» поставить в лікарні меблі та медичне обладнання (столи, ліжка, електрокардіограф тощо), й акваріум.

За ці роботи фірма отримає 42 тис. грн прибутку, на зарплати працівникам піде 433 тис. грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з ТОВ «Тербудсервіс». Під час торгів учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна «Валку» була на 76,6 тис. грн дешевшою.

Тернопільська «Будівельна компанія «Валк» зі статутним капіталом у 1000 грн працює на ринку з 2016 року. Протягом 2017-2018 років фірма отримала замовлень на 20,4 млн грн, враховуючи поточну закупівлю.

Її власниками є Сергій Ліщишин (5%) та Андрій Сільвасюк (95%). До 2017 року компанія належала колишньому державному реєстраторові КП «Центр реєстраційних послуг» Антонові Морозову та була розміщена в Києві. Тоді фірма називалася «Агентство комплексної безпеки «Грифон» та займалася охороною.

Теперішньому співвласникові «Валку» Сергію Ліщишину належить ТОВ «Ольга» разом з Ольгою Богів, Андрієм Ліщишиним та членом Козівської районної організації партії «Фронт змін» Петром Зазуляком.

Сергій Ліщишин також є співзасновником благодійної організації «Благодійний фонд «Волонтерський рух Козівщини».

«Валк» фігурує в цьогорічному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння майном через зловживання службовим становищем). Правоохоронці вважають, що компанія привласнила бюджетні кошти під час реконструкції амбулаторної частини адмінбудинку в с. Лосятин Кременецького району.

Згідно з ухвалою, слідчі встановили, що фірма «Валк» лише частково і неякісно виконала потрібні роботи та завищила їхню вартість. Нібито в актах виконаних робіт компанія вказала недостовірні дані щодо обсягу реконструкції. При цьому тернопільське Управління капітального будівництва, яке було замовником, вже перерахувало фірмі 805,4 тис. грн за роботи. Наразі слідчі перевіряють усі документи, пов’язані з реконструкцією амбулаторії. Інших деталей у провадженні поки що немає.