- NGL.media - https://ngl.media -

Одна з ТЕЦ Дубневичів лишилась під арештом по справі НАБУ

12.10.2018 @ 13:53 в Львів,Новини

Новояворівська теплоелектроцентраль народних депутатів Дубневичів залишилась під арештом, накладеним у рамках кримінальної справи НАБУ про розкрадання понад 300 млн куб. м природного газу ПАТ «НАК «Нафтогаз України» із завданням збитків на майже 1,4 млрд грн. Про це повідомила журналістка «Наших грошей [1]» із Солом’янського районного суду Києва.

Клопотання про зняття арешту мало розглядатись суддею Оленою Куровою, однак, заявник його відкликав. Новояворівська ТЕЦ залишилась під арештом.

Аналогічне клопотання суд має розглянути стосовно ТЕЦ у Новому Роздолі. Засідання відбудеться 18 жовтня.

Нагадаємо, у вересні цього року Агентство з повернення активів та управління арештованим майном (АРМА) обрало [2] компанію ПП «Гарант Енерго М» управителем майна ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія-Новий Розділ», на які зареєстровані згадані ТЕЦ. 9 жовтня НКРЕКП надала ліцензію новому управителю.

Сьогодні робота електроцентралей залишається заблокованою. За інформацією [3] «Центру протидії корупції», обраний АРМА новий управитель ТЕЦ досі не підписав контракт на постачання газу на ТЕЦ. Контракт не підписує «Нафтогаз», який поставив умову новому управителю – визнати борги Дубневичів і взяти їх на себе. Поки ця ситуація за дорученням прем’єр-міністра врегульовується на рівні постанови уряду, адвокати Дубневичів намагаються оскаржити арешт та повернути собі контроль за ТЕЦ.

Додамо, ПП «Гарант Енерго М»  належить юристу Віталію Ушинському та екс-нардепу Володимиру Купчаку (обрався від «Батьківщини».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/10/12/odna-z-tets-dubnevychiv-lyshylas-pid-areshtom-po-spravi-nabu/

URLs in this post:

[1] Наших грошей: http://nashigroshi.org/2018/10/12/odna-z-tets-dubnevychiv-lyshylas-pid-areshtom-po-spravi-nabu/

[2] обрало: https://arma.gov.ua/news/typical/obrano-upravitelya-areshtovanim-maynom-dvoh-tets

[3] інформацією: https://antac.org.ua/announces/anons-dubnevychi-vcherhove-namahayutsya-znyaty-aresht-zi-svojih-tets-u-lvivskij-oblasti/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.