Екс-голова Шевченківського району оновить «Будинок школярів» у своєму районі за 24 млн грн

11 Жовтня 2018

Відділ освіти Шевченківського та Залізничного районів управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР 4 жовтня підписав договір з ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» на капітальний ремонт «Будинку школярів» (вул. Грінченка, 4а) за 24,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

За ці кошти фірма відремонтує інженерні системи: вентиляцію, опалення, каналізацію тощо. Помалює стіни в приміщенні, зробить підлогу, встановить вікна та двері. А також утеплить фасад будівлі, перекриє дах та встановить пандуси. Фірма повинна завершити роботи у жовтні 2019 року.

При цьому «Галицький будівельник» отримає 644 тис. грн прибутку, а на зарплату працівникам піде 3,2 млн грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з ПП «Сян». Спочатку пропозиції учасників становили 24,8-24,9 млн грн, але під час торгів ціни впали до 24,4-24,5 млн грн. Відтак переможцем став «Галицький будівельник», який оцінив свою роботу на 80,6 тис. грн дешевше.

Фірма «Галицький будівельник» зареєстрована у 2016 році. Компанія розташована у Львові, але її юридична адреса – с. Бірки (Яворівський район). Засновником та директором «Галицького будівельника» є Олександр Овчаренко.

Як раніше повідомляли «НГ. Львів», він є колишнім начальником  управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації. Також Олександр Овчаренко працював начальником квартирно-експлуатаційного управління Західного оперативного командування, був головою Шевченківської районної адміністрації ЛМР. А протягом 2011-2013 років Овчаренко керував ДП Міністерства оборони «Західвійськбуд».

Протягом 2017-2018 років «Галицький будівельник» отримав замовлень на 140 млн грн. Серед них – будівництво шести казарм для військових за 91 млн грн та реконструкцію приміщень під соціальний гуртожиток (вул. Угорська,2) за 7,1 млн грн.