Менеджери Бахматюка залучили нового гравця і поділили тендер на майже два млн грн від обласної лікарні

09 Жовтня 2018

Обласна клінічна лікарня Івано-Франківська в результаті відкритих торгів 4 жовтня уклала договір з ТОВ «Медхарчопром» на послуги з надання харчування хворим. Сума договору становить 1,89 млн грн, про це повідомляє портал публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, переможець торгів надаватиме кейтирингові послуги і готуватиме їжу для хворих лікарні за кількома раціонами: серед яких раціони для хворих на гіпо- та гіперотрофію, для дітей, їжа без цукру, зондове харчування і т. д. Термін дії угоди до 31 грудня 2018 року і «послуги здійснюються згідно замовлення за взаємоузгодженим графіком».

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступило ТОВ «Захід агро буд торг» із пропозицією на 52 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували ціну.

ТОВ «Захід агро буд торг» зареєстровано рік тому в Івано Франківську. Основним видом діяльності фірми зазначено виробництво цукру, а належить вона Тарасові Бариляку, який також є директором та співвласником сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Агро-Пуків» та депутатом Пуківської сільради.

Крім того, Бариляк є співвласником компанії «Агропромбудтехніка» разом із Сергіем Стефураком.

І якщо для Бариляка та його підприємства участь в торгах від Обласної клінічної лікарні – це вперше, то його бізнес-партнер Сергій Стефурак свого часу активно брав участь в боротьбі за право годувати тут хворих, як власник фірми «Діміра-2005». В результаті, у 2010 році Антимонопольний комітет оштрафував фірму Стефурака за змову на торгах, антиконкурентні дії.  Як раніше зазначав івано-франківський портал «Курс»,  АМКУ довів змову підприємств «Західінвесткомпані», «Діміра-2005» та «Медхарчопром». Всі ці фірми три роки не мали права брати участь в торгах, але цей термін вже сплив і «Медхарчопром» знову серед переможців.

ТОВ «Медхарчопром» порівну належить Петру Недільському та Надії Новіковій. Остання є давнім партнером та менеджером відомого бізнесмена та «яєчного короля» Олега Бахматюка. Вона володіє цілою низкою підприємств, зокрема, є співвласницею фермерського господарства «Укрлендфармінг», що входить у групу компаній «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка.

З Бахматюком пов’язаний також і Сергій Стефурак. Через Надію Новікову, оскільки він є директором та власником 1% ТОВ «Торгово-консалтингова група «Фаворит», 99% якої належать компанії ТОВ «ТМ Фаворит», де керівником є власне Надія Новікова, а обидві компанії належать до групи «Укрлендфармінг». Крім того, він був керівником ТОВ «Кіровський ЛТД», де кінцевим бенефіціаром був Бахматюк і яка досі фігурує у справі щодо банкрутства «ВіАйБі банку», акціонером якого був Олег Бахматюк.

Обласна клінічна лікарня – єдина держустанова, від якої ТОВ «Медхарчопром» отримує замовлення. Впродовж 2018 року лікарня підписала з фірмою 11 угод загальною вартістю 5,1 млн грн.