«Алькор» отримає понад 100 млн грн за капремонт двох доріг

08 Жовтня 2018

Комунальне підприємство Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг» за результатами відкритих торгів 4 жовтня замовило капітальний ремонт ділянок двох доріг у ТОВ «Дорожнє підприємство «Алькор» на майже 113,5 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Майже 77 млн грн коштуватиме капремонт 17,6 км дороги Синевир – Колочава – Буштино (в середньому майже 4,4 млн грн/км), і ще 36,5 млн грн піде на ремонт 7,6 км дороги Стеблівка-Крайніково-Вонігово (в середньому 4,8 млн грн/км). На асфальтобетонне покриття гарантія становитиме не менше 5 років, на основу дорожнього одягу – 8 років.

У торгах брало участь 6 і 5 учасників відповідно, причому в обидвох пропозиції подали ТОВ «ПБС», S.C. Trameco S.A., ПП «Полтавабудцентр» і переможець. На ремонт дороги від Синевиру також претендували «Онур» та «Автомагістраль-Південь», а іншої дороги – «Мего ЛТД». Перемога дісталась «Алькору» через найдешевшу пропозицію, загалом компанія «впала» під час аукціону на понад 6,7 млн грн.

Ремонти доріг завершать в листопаді 2019-го. Вартість робіт на 2018 рік для дороги Синевир – Колочава – Буштино становитиме 10,5 млн грн, для дороги Стеблівка-Крайніково-Вонігово – 1,96 млн грн. Прибуток з обох підрядів, згідно з договірною ціною, становитиме понад 350 тис. грн.

ТОВ «Дорожнє підприємство «Алькор» зареєстровано у Києві, власниця – Лусіне Цоголакян – також володіє частками у ТОВ «Дорбудтехнологія», ТОВ «Дорбудіндустрія», ТОВ «Черкасиавтотранссервіс» (100%).

У порівнянні з попередніми роками, цьогоріч «Алькор» отримало рекордну кількість замовлень – на майже 370 млн грн (2017 – 16,3 млн грн, 2016 – 121 млн грн, дані YouControl), усі – від замовників у Закарпатській області.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії