Улюблена фірма Тячівської райдержадміністрації отримала підряд на 34 млн грн після відмови дешевшого конкурента підписати договір

05 Жовтня 2018

Тячівська районна державна адміністрація 27 вересня уклала угоду на капітальний ремонт дороги С071120 Нижня Апша – Великий Боуц (Тячівський район) за 34,17 млн грн з ТОВ «Еліткомбуд». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Ремонт буде здійснено на відтинку у 15,6 км, тобто вартість ремонту 1 км дороги складе 2,19 млн грн. Всі роботи будуть виконані до кінця 2020 року або до повного виконання робіт.

Згідно з календарним графіком робіт, у 2018 році буде виконано лише ремонт проїзної частини дороги, а з’їзди та роботи з організації дорожнього руху буде виконано протягом 2019-2010 років.

На заробітну плату фірма витратить 561,18 тис. грн, а прибутку отримає 157,12 тис. грн.

Єдиним конкурентом на торгах виступило вінницьке ТОВ «Мего Лтд», яке і перемогло в торгах, оскільки запропонувало на 3 млн грн дешевшу ціну. Проте 17 серпня підприємство відмовилось підписувати угоду (причини відмови на сайті Prozorro не зазначені), а відтак, адміністрація уклала угоду з наступним учасником – ТОВ «Еліткомбуд».

«ТОВ «Мего Лтд» не виявило бажання пiдписувати договiр та не надало пакет документiв щодо договiрної цiни», – йдеться в протоколі відхилення.

Цікаво, що вінницьке підприємство, засновником якого є громадянин Німеччини Торстен Хайленд, а директором Денис Дячук, працює виключно на Закарпатті – з початку 2018 року фірма отримала тут 18 підрядів на суму 388, 44 млн грн.

В свою чергу фірма-переможець «Еліткомбуд», власником якої є мешканка Тячівського району Олеся Дудла, а директором Іван Дудла, з початку року також отримала отримала 18 підрядів на суму 187,96 млн грн, всі в Закарпатській області і здебільшого від Тячівської районної державної адміністрації.

Весною «Еліткомбуд» звинувачували в неякісному ремонті дороги в селі Угля. Місцеві активісти зафіксували, що асфальт на вулиці Шкільний, яку підрядник відремонтував за 1,42 млн грн восени 2017 року, «не пережив зиму». Підрядника змусили двічі переробляти роботи.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії