Фірма, яка займалась кол-центрами, отримає 5,7 га під полігон ТПВ під Миколаєвом

04 Жовтня 2018

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка дозволив ТОВ «Садем Трейдинг» розробити проект землеустрою на ділянку на території Миколаївської міськради для облаштування полігону твердих побутових відходів. Про це стало відомо з розпорядження, яке опублікували на сайті ЛОДА сьогодні, 4 жовтня.

У розпорядженні не вказано точного розташування полігону. Вказано лише, що це ділянка «орієнтовною площею 5,7 га, розташована за межами населеного пункту на території Миколаївської міської ради». Після розробки проекту землеустрою компанія має подати його на затвердження.

Згідно з розпорядженням, «Садем Трейдинг» звернулося до ЛОДА лише 11 вересня. Того ж місяця компанія змінила основний вид діяльності, свідчать дані YouControl. Якщо раніше фірма займалась телефонними центрами, то тепер перепрофілювалася під «оброблення та видалення безпечних відходів».

Першим засновником фірми, яка зареєстрована лише у березні цього року, був Емні Самет (Туреччина), а директором спочатку була Марина Босаковська-Кан, а потім Ілона Мацько.

В подальшому компанія змінила місце реєстрації на м. Львів, вул. Соборна, 12а, а її власником та директором став Тарас Купчак із села Унів Перемишлянського району. Більше іншого бізнесу він не має, навіть не був зареєстрований як приватний підприємець. Після зміни власника фірми статутний капітал було зменшено з 540 тис. грн до 26,2 тис. грн.

Жодних інших згадок про Тараса Купчака у відкритих джерелах знайти не вдалося. Він та «Садем Трейдинг» не мають у власності об’єктів нерухомості.

Міський голова Миколаєва Андрій Щебель у коментарі повідомив, що йому нічого про даний полігон не відомо:   «13 вересня я звертався до голови ЛОДА Олега Синютки з проханням про розширення існуючого полігону, який на даний момент облаштовує інвестиційна фірма «Екотех».  На це звернення я поки відповіді не отримав. Якщо тепер йдеться про облаштування нового полігону, то я проти».

Також він додав, що вперше чує про компанію «Садем Трейдинг».