Пов’язана з Дубневичами компанія отримала 28-мільйонне замовлення на школу в рідному окрузі нардепів

02 Жовтня 2018

Давидівська сільська рада об’єднаної територіальної громади Пустомитівського району 26 вересня підписала договір з ТОВ «ТІР» на будівництво добудови до загальноосвітньої школи по вул. Княгині Ольги в селі Кротошин за понад 28 млн грн. Про це стало відомо з порталу закупівель Prozorro.

Про тендери на добудову до школи в Кротошині «Наші гроші. Львів» пишуть з 2013 року. Тоді мова йшла про 7,29 млн грн, а вже у 2016-му – про 12,43 млн грн.

Згідно з цьогорічним договором, на 2018-ий передбачено фінансування в розмірі майже 6 млн грн. Роботи планують завершити у третьому кварталі наступного року. Договірною ціною вказано, на заробітні плати піде майже 2,5 млн грн, а прибуток закладено на рівні 0,92 млн грн.

Засновником ТОВ «ТІР» є Юрій Пастернак – колишній директор товариства «Корпорація Колійні ремонтні технології» народних депутатів від БПП Ярослава та Богдана Дубневичів. Директором фірми є 28-річний Андрій Грис. У 2016 році компанія отримала велику кількість держзамовлень, на понад 177 млн грн, а з 2017-го розпочався спад – 27 млн грн, 2018-му – 30 млн грн включно з цією закупівлею.

Конкурентом ТОВ «ТІР» на аукціоні виступило ПП «Єврооснова-СМ» з кінцевою пропозицією на 43 тис. грн дорожчою. Фірма створена в 2015 у Львові, засновниками в рівних долях є мешканець Донецька Сергій Бабаєв та львів’янин Мирослав Шотик.

Мирослав Шотик є співвласником низки компаній зі Степаном Шарко, юристом благодійної організації «Фонд братів Дубневичів» (ТОВ «Цінні папери України», ПП ПФГ «Магнат», ПП ТД «Магнат»).

«Єврооснова-СМ» також відома тим, що на торгах пропонувала продукцію «Корпорації «КРТ» з групи нардепів Дубневичів. З часу створення компанія підписала 22 договори на неповних 5 млн грн – в основному на технагляд, крісла для актових залів, а також на ізоляцію, накладки для залізниці.