Тернопільські медики розірвали угоду про купівлю дорогих глюкометрів

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міста Тернопіль розірвало угоду з приватним підприємцем з Івано-Франківська Галиною Вовкович на закупівлю пристрої для експрес-діагностики на загальну суму 416,2 тис. грн.

Причина розірвання угоди, зазначена в протоколі на сайті Prozorro, – «неможливість поставки глюкометрів». З відповідним листом до тендерного комітету звернулась сама переможиця торгів ФОП Галина Вовкович.

Як пояснили в тендерному комітеті, виявилось, що підприємець не може надати передбачені договором пристрої до 1 жовтня, згідно з потребою Центру.

Нагадаємо, як повідомляли «НГ. Львів», тернопільський «Центр первинної медико-санітарної допомоги» 10 вересня уклало угоду на закупівлю пристроїв для експрес діагностики за ціною 5,95 тис. грн за одиницю. При цьому вартість даних пристрої на спеціалізованих сайтах з продажу медичного обладнання становить від 2,9 до 3,3 тис. грн.

Як пояснив замовник, впливу на ціну Центр не мав, оскільки це були відкриті торги, і вони зобов’язані були вибирати з тих пропозицій, що запропонували постачальники.

Найближчим часом Центр не планує оголошувати нову закупівлю, оскільки триває зміна джерела фінансування.