Бізнес-партнери з Харкова позмагалися за чотириста тисяч на реставрацію вікон у львівській школі

24 Вересня 2018

Львівська спеціалізована середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 28 з поглибленим вивченням німецької мови (вул. Тютюнників, 2) 19 вересня підписала договір з ТОВ «Альянс-Н» на реставрацію та заміну вікон в приміщеннях за майже 400 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, компанія демонтує старі вікна та замінить їх новими, зробленими з євробрусу. За ці роботи фірма отримає 2,4 тис. грн, на заробітну плату піде 15,6 тис. грн.

У тендері єдиним конкурентом «Альянс-Н» був підприємець Олександр Варлашкін. Початкові пропозиції учасників становили від 394 до 399 тис. грн. Однак під час торгів учасники знизили їх, запропонувавши від 391 до 392 тис. грн за роботи. Відтак пропозиція «Альянс-Н» була на 500 грн нижчою від пропозиції підприємця.

ТОВ «Альянс-Н» зареєстроване 2014 року в Харкові. Власником фірми є Михайло Новіков. Протягом 2017-2018 років фірма отримала 51 замовлення на 42,8 млн грн (враховуючи поточну угоду).

Олександр Варлашкін зареєстрував свою підприємницьку діяльність в 2003 році у Харкові.

Водночас,Олександр Варлашкін та Михайло Новіков спільно заснували ТОВ «Лада-Євробуд», де першому належить 0,5%, а от 99% цієї компанії володіє Михайло Новіков. Ще 0,5% належать харків’янину Романові Клімішену.

Учасники зустрічалися разом на торгах 10 разів. До прикладу, цього місяця вони конкурували в тендері на заміну вікон в іншій львівській школі за 3,3 млн грн. Наразі переможцем в цій закупівлі є ТОВ «Альянс-Н», однак остаточно угоду з фірмою ще не уклали.