Мукачівська міськрада замовила меблів на мільйон у фірми дружини свого ж працівника

21 Вересня 2018

Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Мукачівської міської ради 14 вересня підписало договір з ТОВ «Фабрика меблів «Династія» на постачання шкільних меблів трьох найменувань на загальну суму майже 1,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Для шістнадцяти навчальних закладів міста замовили загалом по 1150 столів та стільців з ціною за одиницю 600 та 390 грн відповідно. Крім того, 42 двобічних стелажів по 1107 грн за кожен.

Закупівлю здійснили за неконкурентною переговорною процедурою, оскільки попередні торги двічі відміняли через відсутність мінімально необхідної кількості учасників. На перший аукціон пропозицію подав лише підприємець Михайло Ілько, а на другий – учасників взагалі не було.

Попри те, що вдруге торги відмінили ще 2 липня, лише 16 серпня освітяни опублікували оголошення про застосування переговорної процедури.

Згідно з оприлюдненою на Prozorro інформацією, «Фабрику меблів «Династія» обрали тому, що товариство «має досвід з виготовлення меблів, відповідний персонал, устаткування, що дає можливість виготовити такий товар вчасно та якісно».

ТОВ «Фабрика меблів «Династія» зареєстровано 10 місяців тому в місті Тячів Закарпатської області. З грудня 2017-го і досі компанія підписала сім договорів, включно зі згаданим вище, на понад 8,5 млн грн. Згідно з Prozorro, Мукачівська міськрада зробила замовлення в цієї компанії вперше.

Власником «Фабрики меблів «Династія» є Ірина Довгуник, дружина начальника відділу Тячівської міськради Василя Довгуника. У своїй декларації за 2017 рік він вказав ці корпоративні права дружини, яка також з 2009 року зареєстрована приватним підприємцем з широким спектром видів діяльності.

Як приватний підприємець Ірина Довгуник у 2017-2018 рр. підписала з бюджетниками 32 договори на понад 5 млн грн, в основному на меблі, килимки, дидактичні матеріали, іграшки, фурнітуру, посібники. Освітяни Мукачівської міськради цьогоріч замовляли в неї ремонт приміщень школи, столи, шафи, стільці та інші меблі.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії